Burkānu pīrāgs

 
Autors: Inga Ostrovska, 13.08.2005
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 1 gl. rīvētu burkān1
  • 1 gl. cukurs
  • 2 olas
  • 3-4 gl. milti
  • ½ tējkarote sodas
  • ½ tējkarote etiķa
  • 3-4 ēdamkarotes kausēta margarīna

Pagatavošana:

Sarīvē smalki burkānus, tad pievieno glāzi cukuru, 2 olas, 3-4 glāzes miltus. Pievieno sodu, etiķi un margarīnu. Izmaisa un lej traukā, kuru liek cepeškrāsnī. Cep vismaz 35-40 min. (Laiku pati nekad neesmu skatījusies, tāpēc saku aptuveni. Vai pīrāgs gatavs, pārbaudu iespraužot tajā sērkociņu - ja pie tā mīkla nepielīp, tad pīrāgs gatavs)

P.s. Pīrāgs ir ļoti salds. Ja tik salds nav pa prātam, tad jāliek nedaudz mazāk cukurs. Arī margarīns nav obligāta sastāvdaļa.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Elīzas burkānu pīrāgs

30 min.
Pievienoja: Elīza

Rīvētus burkānus apber ar cukuru. Parasti pietiek ar 4 vidēja lieluma burkāniem. Burkāni ir pamatsastāvdaļa. Pievieno nedaudz eļļu. Aptuveni pēc 5min, kad burkāni ir sasulojušies, pievieno mannā vai kukurūzas putraimus (es…

Burkāni, Cukurs, Manna vai kukurūzas putraimi, Eļļa, Milti, Soda, Dzērvenes

Burkānu plātsmaize ar burkānu pildījumu-vieni burkāni

0 min.
Pievienoja: Sandra V

Pamatne: Izsautē burkānus, izkāš un ar blenderi sasmalcina, pievieno eļļu. Sakuļ cukuru,olu,sāli, pievieno miltus un burkānus. Iegūto mīklu izlīdzina uz ietaukotas plāts, veidojot bortus. Cep 15min. 300gr.temperatūrā. Izņem no…

Pamatnei: 1kg burkānu 75ml augu eļļa 100g cukurs 280g milti 1 ola 100g rozīnes…
Korejiešu burkānu salāti

Korejiešu burkānu salāti

90 min.
Pievienoja: UgaScott

Burkānus notīra un ar rīvnazi (Julienne Cutter*) sagriež garos, tievos salmiņos. Pārkaisa ar 3 šķipsnām sāls un ļauj pusstundu atūdeņoties. Kamēr burkāni atūdeņojas, piestiņā saberž un uz pannas pa sauso apgrauzdē koriandra…

Sastāvdaļas, Burkāni - 2 kg, Marinādei, Olīveļļa - 200 ml, Etiķis - 50 ml, Ķiploks…

Glazēta burkānkūka

60 min.
Pievienoja: Sandra

1) Cukuru sajauc ar eļļu un olām, sakuļ, iemaisa sarīvētus burkānus, apelsīna miziņu un rozīnes; 2) Iesijā miltus, cepamo pulveri, kanēli, sodu, visu samaisa; 3) Mīklu (tai jābūt mīkstai, samērā šķidrai) lej veidnē, cep 40…

Kūkai:, 200 g brūnais cukurs, 200 ml saulespuķu eļļa, 200 g kviešu milti, 3 gab.…
Burkānu un biešu sautējums

Burkānu un biešu sautējums

30 min.
Pievienoja: Velta

1) Burkānus sagriež rupās, bieti sarīvē uz sakņu rīves 2) Pielej nedaudz ūdens, pievieno sāli un cukuru, vāra. 3) Kad sastāvdaļas ir gandrīz mīkstas pievieno sagriezus ābolus. Āboliem vārīšanās beigās jābūt izšķīdušiem 4) Ēd…

500g svaigu burkānu, 1 liela, svaiga galda biete, 2 skābi āboli, cukurs, sāls pēc garšas
Ēdiena veids: konditorejas izstrādājumi, kūkas, pīrāgi, rauši.
Galvenās sastāvdaļas: margarīns.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
3776 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 4334