Brūkleņu ievārījums

 
Autors: Gita Mūrniece-Tauriņa, 11.07.2006
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 2 kg brūkleņu
  • 600 g ķirbju
  • 400 g ābolu
  • 600 g plūmju
  • 1,2 kg cukurs

Pagatavošana:

Brūklenes pārlasa, pārlej ar aukstu ūdeni, 2-3 stundas atstāj, lai mazinās rūgtums.

Tad ogas vāra.

Kad tās pašķīdušas, pievieno cukuru, nomizotus, šķēlēs sagrieztus ābolus.

Nedaudz pavāra, tad pievieno plūmes, kam izņemti kauliņi, un gabaliņos sagrieztus ķirbjus.

Visu vāra uz lēnas uguns, kamēr augļi iecukurojušies un kļūst caurspīdīgi.

Pilda izkarsētās burkās.

Aizvāko ar izkarsētiem plastmasas vāciņiem.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Brūkleņu ievārījums ar ķirbi

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Pārlasītas brūklenes, pārber ar cukuru, nepārtraukti maisot vāra 30 minūtes. Ķirbi notīra, sagriež gabaliņos, pievieno brūklenēm, pieliek garšvielas, vāra, līdz ķirbis mīksts. Garšai var izmantot citrona vai apelsīna miziņas…

1 kg brūkleņu 0,5 kg ķirbja 250 g cukura kanēlis krustnagliņas.

Taupīgais brūkleņu ievārījums

0 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Brūklenes aplej ar vārošu ūdeni, atdzesē, nokāš un samaļ. Liek katlā un vāra minūtes 15-20, lej burkās un aizvāko. Man vecāmamma šādu zapti ziemā gatavoja tā : Uzvāra ūdeni, iemaisa tajā ūdenī atšķaidītus kartupeļu miltus, tad…

Brūklenes

Augļu un brūkleņu ievārījums

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Lai brūklenes nebūtu rūgtas, tas pāris stundas nomērcē aukstā ūdenī. Sagatavo cukura sīrupu un tajā vāra ogas. Kad tās iecukurojās , pievieno nomizotus, šķēlēs sagrieztus bumbierus, pēc tam ābolus un visbeidzot, plūmes bez…

1 kg brūkleņu 350 g ābolu 350 g bumbieru 350 g plūmju 700 g cukura 1 gl. ūdens
Kamberlendas ievārījums (upeņu un jāņogu iev.)

Kamberlendas ievārījums (upeņu un jāņogu iev.)

30 min.
Pievienoja: Dansukker

Apelsīnu nomizo ar kartupeļu mizojamo nazīti un mizu sagriež ļoti smalkos gabaliņos. Atdala atlikušo baltumu, augli sadala daiviņās. Katru daiviņu izloba no apvalka un sagriež gabaliņos. Mizas gabaliņus, sagrieztās daiviņas,…

1 apelsīns, 600 g sarkano jāņogu, 400 g upeņu, 100 ml ūdens, 1 kg Dansukker ievārījumu…
Aliču un apelsīnu ievārījums

Aliču un apelsīnu ievārījums

30 min.
Pievienoja: Dansukker

Aličām izņem kauliņus, ieliek katliņā. Pievieno uz smalkas rīvītes sarīvētu apelsīna miziņu. Vāra aptuveni 10 – 15 minūtes, tad pievieno ievārījuma cukuru un vāra vēl 2-10 minūtes*. Var pievienot arī pašu apelsīnu, pirms tam…

1 kg aliču, 1 apelsīns, 1 kg Dansukker Ievārījuma cukura (var aizstāt ar 500 g Dansukker…
Ēdiena veids: konservi.
Galvenās sastāvdaļas: brūklenes, plūmes, ķirbji.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
12696 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 10966