TOP25 - Brokastu ēdieni - sviestmaizes

Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        
Sviestmaize

Sviestmaize

3 min.
Pievienoja: Anna Marija Nasira

Maizes smere margarinu virsu liek Desu un sieru sipolu pec tam gurki sipols

Maize, Gurķis, Margarins, Siers, Sipols, desa

Karstās sviestmaizes ar sieru un šķiņķi

20 min.
Pievienoja: lendija

1) Sieru sarīvē, šķiņķi sagriež sīkos gabaliņos. 2) Olas saputo ar sinepēm, pievienojot nedaudz sāls un piparu. Visus komponentus sajauc, iegūst masu ar kuru pārziež iepriekš restētas ar sviestu pārziestas maizes šķēles. 3)…

4 šķēles rupjas kviešu maizes, 200 g siers, 100 g sutināts šķiņķis, 2 olas, 80 g…

Vistas filejas maizītes

15 min.
Pievienoja: Regīne

1. Vistas fileju apcep vīnogu kauliņu eļļā, atdzesē, griež gareniski uz pusēm, lai to padarītu plānāku. 2. Marinētos gurķīšus griež gareniski, pa diagonāli, plānās šķēlītēs. 3. Tomātus griež plānās šķēlēs. 4. Maizes smērē ar…

Divām dubultajām maizēm:, 1. Viena liela vistas fileja, 2. Trīs vidēja izmēra marinēti…

Karstās sviestmaizes ar sieru

0 min.
Pievienoja: marta zakrževska

Maizi sagriež šķēlītēs, apakšas noziež ar sviestu. tad liek uz plāts, sieru sarīvē uz rupjās rīves, olu sakuļ ar dakšu. Olu pievieno sarīvētajam sieram, samaisa, tad pievieno majonēzi. Sagatavoto masu liek uz sviestmaizēm. Cep…

1 kukulis baltmaizes, 200 g siera, 100 g sviesta, 2 ēdamk. majonēzes1 ola

Sviestmaižu torte ar desui

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Kviešu maizes šķēles apziež ar biezpiena, krējuma un sīki sagriezta šķiņķa vai desas masu. Liek citu uz citas, malas apziež ar saberzta biezpiena un krējuma masu, kam pievienots sāls. Rotā ar zaļumiem, redīsiem vai tomātu šķēlēm.

200g kviešu maizes, 150g biezpiena, 100g krējuma, 50g vārītas desas vai šķiņķa, 1…

Avokado maizītes ar tomātiem vai gurķiem

5 min.
Pievienoja: Ilona Kila

1) Apgrauzdē maizītes tosterī. 2) Avokado pārgriež uz pusi, atdala un izņem kauliņu. Ar nazi kasa mīkstumu un smērē uz kraukšķīgām maizītēm. 3) Virsū var likt svaiga tomātu vai gurķa ripiņas, pārkaisa mazliet ar sāli. Var…

Avokado - gatavs (iespiežot ar pirkstu, mazliet mīksts), Graudu maize - gan kviešu, gan…

Sviestmaizes ar šķiņķa masu

0 min.
Pievienoja: Zelma Kromane

Šķiņķi kopā ar gurķi samaļ. Pievieno mārrutkus, sinepes un labi samaisa. Uz baltmaizes šķēlēm, kas apsmērētas ar sviestu, ziež šķiņķa masu (kārtas biezums - pēc ieskata). Rotā ar tomāta daiviņām. Uzbirdina sezama sēkliņas.

200 g sutināta šķiņķa, 1 neliels marinēts gurķis, 1 tomāts (vai saldais pipars), 1…

Karstās sviestmaizes ar sardīnēm eļļā

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Sīpolus sagriež ripiņās un apcep sviestā, pievieno tomātu biezeni. Ar iegūto masu apziež rupjmaizi, uzliek sardīņu gabaliņus un pārsedz ar sieru. Cep cepeškrāsnī, līdz siers sāk kust un kļūt brūngans. Rupjmaizes vietā var ņemt…

Kārbiņa konservu sardīnes eļļā 8 šķēles rupjmaizes 1-2 sīpoli sviests 2 ēd.k. tomātu…

Sviestmaize ar sviestu (derēs arī margarīns)

5 min.
Pievienoja: Pavārs Pēteris

Ņemam maizes šķēli un uzziežam sviestu, Labu apetīti!

1) Maize - 1 šķēle, 2) sviests derēs arī margarīns - 5g, 3) Ziežamais nazis - 1 gab.

Vecomammas brokastu maizes

10 min.
Pievienoja: Ieva Kūla - Zīle

Šādu brokastmaizi izdomāja manu vecomamma, lai no rītiem mazbērni ieēstu arī maizi, nevis tikai visu pārējo. Vīrs prot pats iegādāties vajadzīgās lietas, lai tiktu pie šīs maizes. Ceptu olu iespējams aizstāt arī ar vārītu olu

* nesagriezta baltmaize 1gb, * sviests vai margarīns, * vārīta desa ~ 4 šķēles, * siers…

Ideālās tostermaizes

15 min.
Pievienoja: Linda

Uz tostermaizes uzsmērē kausēto sieru. Tad pa virsu liek 1 šķēlīti žāvētās gaļas. Pēc tam uzliek 2 ripiņas gurķi un 1 šķēlīti tomātu. Uzliek pāri vēl vienu tostermaizi un pārgriež pa diognāli. Beigās liek tosterī, bet ja…

Kausētais siers "Dzintars", Tostermaize, 2 tomāti, 1 garais gurķis, Sviests,…

Sviestmaizes ar āboliem

0 min.
Pievienoja: laurita

Apcep apaļas baltmaizes šķēles, apziež ar sviestu, virsū liek cukura sīrupā vārītas un atdzesētas apaļas ābolu šķēles, kurām izgriezta serde. Katras ābola šķēles centrā liek tējkaroti krāsainā džema.

baltmaize sviests āboli džems

Sviestmaize ar siļķi

0 min.
Pievienoja: Iveta Strode

Maizes šķēlītes apziež ar sviestu un vienu pusi pārliek ar slīpi sagrieztiem siļķu filejas gabaliņiem, otru pusi pārliek ar cieti varītas olas ripiņām.Pārkaisa ar sīpollokiem

maize sviests siļķu fileja vārīta ola sīpolloki

Sviestmaize "salātiņš"

0 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Maizi apcep torterī, apsmērē ar sviestu un uz katras uzliek salātu lapu. Tomātus, sieriņu, pastēti sagriež šķēlītēs. Uz salātu lapas liek tomātu šķēlītes, tad pastēti un virsū sieru.

4 šķēles baltmaizes 1 kausētais sieriņš vistas pastēte 4 salātu lapas 30 g sviesta 2…

Sviestmaize "kārtainā "

0 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Maizi viegli apcep. Olas novāra, noloba. Šķiņķi, olas, tomātus un gurķi sagriež šķēlēs. Krējumu samaisa ar tomātu pastu, pieliek sāli, piparus un rīvētu sieru. Maizi apsmērē ar maisījumu, liek šķiņķa šķēli, tomāta šķēli. Olas un…

6 šķēles baltmaizes 200 g šķiņķa 150 g siera 3 olas 2 tomāti 1 gurķis 3 ēdamkarotes…

Karstās sviestmaizes ar augļiem un sierui

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Baltmaizi sagriež šķēlēs. Olu sakuļ ar cukuru, pievieno pienu. Baltmaizes šķēles mērcē sakultā olā un sviestā apcep. Žāvētās aprikozes, plūmes un nomizotus ābolus sīki sagriež, liek katliņā, pielej 1 ēdamkaroti ūdens, pieber…

100g siera, 100g sviesta, 150g krējuma, 200g piena, 1 ola, 150g cukura, 5 āboli, 100g…

Karstās sviestmaizes ar gaļas pastēti un sierui

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Vārītu liellopu gaļu samaļ kopā ar sīpoliem 2-3 reizes. Pievieno krējumu, olu, sāli, piparus un visu samaisa. Uz maizes šķēlēm smērē sviestu un pagatavoto pastēti, uzkaisa rīvētu sieru. Cep cepeškrāsnī. Gatavas sviestmaizes…

200g liellopu gaļas, 100g siera, 1 sīpols, 50g krējuma, 50g sviesta, 1…

Sviestmaižu torte ar gaļu, zaļumiem un krējumui

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Vārītu gaļu sagriež plānās šķēlēs, mārrutkus sajauc ar krējumu un pieliek sāli. Kviešu vai rudzu maizi gareniski sagriež lielās 1,5 cm biezās šķēlēs, apakšējo garozu noņem. Maizes šķēles apziež ar mārrutku un krējuma masu, liek…

700g maizes, 400g vārītas gaļas, 1-2 ēdamkarotes mārrutku, 300g krējuma, 3 ēdamkarotes…

Siera un mārrutku sviestmaizes

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Sarīvētiem mārrutkiem pievieno cukuru, sāli un citronskābi pēc garšas. Saputo sviestu un tajā iemaisa sagatavotos mārrutkus. Maizes škēles noklāj ar sagatavoto sviestu un pārkaisa ar sarīvētu sieru.

200 g holandes siera svaigi rīvēti mārrutki 100 g sviests cukurs citronskābe sāls

Ātrās - karstās siermaizes

2 min.
Pievienoja: Edīte Kauce

Uz baltmaizes uzsmērē sviestu, uzliek šķēli bumbiera, šķēli Goudas siera un šķēli DorBlue. Cep cepeškrāsnī, līdz siers nedaudz pakusis.

baltmaize, sviests, bumbieris, Goudas siers, Dorblue siers

Kompleksās karstmaizes

15 min.
Pievienoja: Janis Berzins

Noliek maizes šķēles uz dēļa un apziež ar majonēzi. Divas šķēles apklāj ar gabalos saraustītu salami vai gaļas šķēli. To apsmērē ar tomātu mērci vai kečupu. Tālāk pa virsu liek sagrieztus sīpolus un salātlapu. Tam visam pa virsu…

4 šķēles toast maizes, tomātu mērce, majonēze, zilā siera mērce (pēc izvēles), 2…

Senu maizites

1 min.
Pievienoja: Anna brigita janele

lokus, puravus un dilles, siki jasagriez. sampinjoni jasarive, un visu iejauc majoneze. tad uzklaj to uz tostermaizes. tad cep tosteri.

200g loku, 200g dillu, 100g puravu, 400g sampinjoni, 300ml majonezes, 18 maizes skeles.

Sviestmaize :)

10 min.
Pievienoja: Irina Aļimova

Paņem maizi un uzsmērē sviestu, un tad uzliek desas šķēli, un tam visam pa virsu - sieru. Pasniedz ar tēju vai kafiju, var skaisti noformēt ar zaļumiem.

baltmaize, sviests, desasiers

Sviestmaizes ar sieru un skumbriju

40 min.
Pievienoja: Ilona Grauda

Maizes rikas apcept no abām pusēm. Tad iesmērēt tās ar ķiplokiem, uzsmērēt virsū majonēzi, kas ir samaisīta ar skumbriju, bet augšā uzlikt šķēlīti siera. Cept cepeškrāsnī, līdz siers sāks kust.

1 klaips melnās maizes, 200g siera, 1 bundža skumbrijas eļļā, majonēze, 2-3 daiviņas…

Siera -riekstu sviestmaizes

0 min.
Pievienoja: Iveta Strode

Sviestu saputu, pievieno sarīvētu sieru, sasmalcinātus riekstu kodolus un sajauc smērīgā masā. Baltmaizes šķēles apsmērē ar sagatavoto masu.

150 g sviesta 150 g mīksta siera 50 g riekstu kodolu