TOP25 - Brokastu ēdieni - sviestmaizes

Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        

Ideālās tostermaizes

15 min.
Pievienoja: Linda

Uz tostermaizes uzsmērē kausēto sieru. Tad pa virsu liek 1 šķēlīti žāvētās gaļas. Pēc tam uzliek 2 ripiņas gurķi un 1 šķēlīti tomātu. Uzliek pāri vēl vienu tostermaizi un pārgriež pa diognāli. Beigās liek tosterī, bet ja…

Kausētais siers "Dzintars", Tostermaize, 2 tomāti, 1 garais gurķis, Sviests,…

Avokado maizītes ar tomātiem vai gurķiem

5 min.
Pievienoja: Ilona Kila

1) Apgrauzdē maizītes tosterī. 2) Avokado pārgriež uz pusi, atdala un izņem kauliņu. Ar nazi kasa mīkstumu un smērē uz kraukšķīgām maizītēm. 3) Virsū var likt svaiga tomātu vai gurķa ripiņas, pārkaisa mazliet ar sāli. Var…

Avokado - gatavs (iespiežot ar pirkstu, mazliet mīksts), Graudu maize - gan kviešu, gan…

Karstās sviestmaizes ar sieru un šķiņķi

20 min.
Pievienoja: lendija

1) Sieru sarīvē, šķiņķi sagriež sīkos gabaliņos. 2) Olas saputo ar sinepēm, pievienojot nedaudz sāls un piparu. Visus komponentus sajauc, iegūst masu ar kuru pārziež iepriekš restētas ar sviestu pārziestas maizes šķēles. 3)…

4 šķēles rupjas kviešu maizes, 200 g siers, 100 g sutināts šķiņķis, 2 olas, 80 g…
Sviestmaize

Sviestmaize

3 min.
Pievienoja: Anna Marija Nasira

Maizes smere margarinu virsu liek Desu un sieru sipolu pec tam gurki sipols

Maize, Gurķis, Margarins, Siers, Sipols, desa

Lielā sviestmaize

20 min.
Pievienoja: Diāna

Apgrauzdē trīs tostermaizes šķēles. Uzsmērē majonēzi, liek virsū ledus salātus. Uz vienas šķēles kārto tomātus un olu, uz otras ceptu bekonu un vistas fileju. pēc tam šķēles klāj vienu uz otras.

1 tomāts 1 ola 1 gabaliņš vistas filejas 50 g majonēze 100 g ledus salātu 100 g bekona…

Vecomammas brokastu maizes

10 min.
Pievienoja: Ieva Kūla - Zīle

Šādu brokastmaizi izdomāja manu vecomamma, lai no rītiem mazbērni ieēstu arī maizi, nevis tikai visu pārējo. Vīrs prot pats iegādāties vajadzīgās lietas, lai tiktu pie šīs maizes. Ceptu olu iespējams aizstāt arī ar vārītu olu

* nesagriezta baltmaize 1gb, * sviests vai margarīns, * vārīta desa ~ 4 šķēles, * siers…

Sviestmaižu torte ar gaļu, zaļumiem un krējumui

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Vārītu gaļu sagriež plānās šķēlēs, mārrutkus sajauc ar krējumu un pieliek sāli. Kviešu vai rudzu maizi gareniski sagriež lielās 1,5 cm biezās šķēlēs, apakšējo garozu noņem. Maizes šķēles apziež ar mārrutku un krējuma masu, liek…

700g maizes, 400g vārītas gaļas, 1-2 ēdamkarotes mārrutku, 300g krējuma, 3 ēdamkarotes…

Karstās sviestmaizes ar sieru

0 min.
Pievienoja: marta zakrževska

Maizi sagriež šķēlītēs, apakšas noziež ar sviestu. tad liek uz plāts, sieru sarīvē uz rupjās rīves, olu sakuļ ar dakšu. Olu pievieno sarīvētajam sieram, samaisa, tad pievieno majonēzi. Sagatavoto masu liek uz sviestmaizēm. Cep…

1 kukulis baltmaizes, 200 g siera, 100 g sviesta, 2 ēdamk. majonēzes1 ola

Sviestmaižu torte ar desui

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Kviešu maizes šķēles apziež ar biezpiena, krējuma un sīki sagriezta šķiņķa vai desas masu. Liek citu uz citas, malas apziež ar saberzta biezpiena un krējuma masu, kam pievienots sāls. Rotā ar zaļumiem, redīsiem vai tomātu šķēlēm.

200g kviešu maizes, 150g biezpiena, 100g krējuma, 50g vārītas desas vai šķiņķa, 1…

Sviestmaizes ar šķiņķa masu

0 min.
Pievienoja: Zelma Kromane

Šķiņķi kopā ar gurķi samaļ. Pievieno mārrutkus, sinepes un labi samaisa. Uz baltmaizes šķēlēm, kas apsmērētas ar sviestu, ziež šķiņķa masu (kārtas biezums - pēc ieskata). Rotā ar tomāta daiviņām. Uzbirdina sezama sēkliņas.

200 g sutināta šķiņķa, 1 neliels marinēts gurķis, 1 tomāts (vai saldais pipars), 1…

Ātrās - karstās siermaizes

2 min.
Pievienoja: Edīte Kauce

Uz baltmaizes uzsmērē sviestu, uzliek šķēli bumbiera, šķēli Goudas siera un šķēli DorBlue. Cep cepeškrāsnī, līdz siers nedaudz pakusis.

baltmaize, sviests, bumbieris, Goudas siers, Dorblue siers

Vistas filejas maizītes

15 min.
Pievienoja: Regīne

1. Vistas fileju apcep vīnogu kauliņu eļļā, atdzesē, griež gareniski uz pusēm, lai to padarītu plānāku. 2. Marinētos gurķīšus griež gareniski, pa diagonāli, plānās šķēlītēs. 3. Tomātus griež plānās šķēlēs. 4. Maizes smērē ar…

Divām dubultajām maizēm:, 1. Viena liela vistas fileja, 2. Trīs vidēja izmēra marinēti…

Sviestmaize ar ķilavu sviestu

0 min.
Pievienoja: Iveta Strode

Ķilavas sīki sasmalcina.Sīpolus sīki sagriež un apcep.Saputotam sviestam pievieno sasmalcinātas ķilavas,sīpolus un labi izmaisa. Baltmaizes sķēlītes pārsmērē ar ķilavu sviestu un rotā ar zaļumiem.

200 g notīrītu ķilavu 200 g sviesta 1 sīpols

Sviestmaize "kārtainā "

0 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Maizi viegli apcep. Olas novāra, noloba. Šķiņķi, olas, tomātus un gurķi sagriež šķēlēs. Krējumu samaisa ar tomātu pastu, pieliek sāli, piparus un rīvētu sieru. Maizi apsmērē ar maisījumu, liek šķiņķa šķēli, tomāta šķēli. Olas un…

6 šķēles baltmaizes 200 g šķiņķa 150 g siera 3 olas 2 tomāti 1 gurķis 3 ēdamkarotes…

Sviestmaizes ar biezpienu un apelsīniemi

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Rozīnes pārlasa, nomazgā, pārlej ar verdošu ūdeni un tur 5 minūtes. Rozīnes nosusina, samaisa ar biezpienu un medu. Uz maizes šķēlēm liek biezpiena masu, pārliek ar apelsīna ripiņām vai daiviņām.

4 šķēlītes baltmaizes, 100g biezpiena, 1 ēdamkarote rozīņu, 1 ēdamkarote medus, 1…

Karstās sviestmaizes ar konserviem

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Baltmaizei uzsmērē sviestu, uzliek sasmalcinātus konservus, sīki sagrieztus gurķus, pārsedz ar siera šķēli. Cep cepeškrāsnī, līdz siers sāk burbuļot.

6-8 šķēles baltmaizes 50 g sviesta kārbiņa dabīgās stavridas konservu marinēti gurķi 100…

Karstās sviestmaizes ar sardīnēm eļļā

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Sīpolus sagriež ripiņās un apcep sviestā, pievieno tomātu biezeni. Ar iegūto masu apziež rupjmaizi, uzliek sardīņu gabaliņus un pārsedz ar sieru. Cep cepeškrāsnī, līdz siers sāk kust un kļūt brūngans. Rupjmaizes vietā var ņemt…

Kārbiņa konservu sardīnes eļļā 8 šķēles rupjmaizes 1-2 sīpoli sviests 2 ēd.k. tomātu…

Kompleksās karstmaizes

15 min.
Pievienoja: Janis Berzins

Noliek maizes šķēles uz dēļa un apziež ar majonēzi. Divas šķēles apklāj ar gabalos saraustītu salami vai gaļas šķēli. To apsmērē ar tomātu mērci vai kečupu. Tālāk pa virsu liek sagrieztus sīpolus un salātlapu. Tam visam pa virsu…

4 šķēles toast maizes, tomātu mērce, majonēze, zilā siera mērce (pēc izvēles), 2…

Sviestmaize ar siļķi

0 min.
Pievienoja: Iveta Strode

Maizes šķēlītes apziež ar sviestu un vienu pusi pārliek ar slīpi sagrieztiem siļķu filejas gabaliņiem, otru pusi pārliek ar cieti varītas olas ripiņām.Pārkaisa ar sīpollokiem

maize sviests siļķu fileja vārīta ola sīpolloki

Volgas sviestmaizes

0 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Ābolus nomizo,izgriež serdes un sagriež mazos gabaliņos, apkaisa ar cukuru un kanēli.Olas saputo, pielej pienu, labi izmaisa. Baltmaizi apmērcē no abām pusēm maisījumā,apkaisa ar cukuru, liek uz plāts.Katrai šķēlei uzliek…

8 sķēles balmaizes 3 āboli 0,5 glāzes piena 2 olas 1 ēdamkarote sviesta kanēlis

Vārda sviestmaizes

20 min.
Pievienoja: Laine Kalvāne

Gaļu un gurķus sagrieziet šķēlītēs. Maizi sasmērējiet ar sviestu, uz tām lieciet gaļu, tad gurķi. No siera izgrieziet burtus atbilstoši iniciāļiem un lieciet uz maizes. Pasniedziet uz salātu lapām un dekorējiet ar zaļumiem.

Kviešu maize: 4 šķēlītes Vārīta cūkgaļa: 200 g Gurķi: ½ gb. Sviests: 50 g Siers: 100…

Sviestmaizes ar āboliem

0 min.
Pievienoja: laurita

Apcep apaļas baltmaizes šķēles, apziež ar sviestu, virsū liek cukura sīrupā vārītas un atdzesētas apaļas ābolu šķēles, kurām izgriezta serde. Katras ābola šķēles centrā liek tējkaroti krāsainā džema.

baltmaize sviests āboli džems

Karstās sviestmaizes ar papriku un sīpoliem spāņu gaumei

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Sīpolus un papriku sagriež šķēlītēs, pievieno nedaudz ūdens un sautē eļļā, līdz kļūst mīksti. No citrona sulas, kečupa, sāls, cukura, sarkanajiem pipariem pagatavo marinādi, pārlej sautētajiem pipariem un sīpoliem. Atstāj līdz…

2 sīpoli, 4 lielas paprikas, 100g siera, ½ citrona sulas, 1 ēdamkarote kečupa, 1…

Sviestmaize ar sviestu (derēs arī margarīns)

5 min.
Pievienoja: Pavārs Pēteris

Ņemam maizes šķēli un uzziežam sviestu, Labu apetīti!

1) Maize - 1 šķēle, 2) sviests derēs arī margarīns - 5g, 3) Ziežamais nazis - 1 gab.
Lauku sviestmaize

Lauku sviestmaize

6 min.
Pievienoja: Artūrs Dimiters

1) Ieliek tosterī cepties maizi. 2) Pa to laiku sagriež sieru un tomātu. 3) Uz maizes uzziež sviestu un uzliek tomātu, sieru. 4) Un protams sagriež tomātu un arī pievieno maizei. Lai labi garšo!

Maize, Tomāts, Siers, Sviests, Gurķis