TOP25 - Brokastu ēdieni - sviestmaizes

Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        

Avokado maizītes ar tomātiem vai gurķiem

5 min.
Pievienoja: Ilona Kila

1) Apgrauzdē maizītes tosterī; 2) Avokado pārgriež uz pusēm, atdala un izņem kauliņu. Ar nazi kasa mīkstumu un smērē uz kraukšķīgajām maizītēm; 3) Virsū var likt svaiga tomāta vai gurķa šķēlītes, pārkaisa ar sāli. * Var ēst…

Gatavs avokado (iespiežot ar pirkstu, mazliet mīksts), Graudu maize - gan kviešu, gan…

Rīta hamburgers

1 min.
Pievienoja: Edgars Lācis

1) Uz maizes uzliek sieru, desu un pa virsu tomātu mērci un majonēzi; 2) Sviestmaizi ieliek mikroviļņu krāsnī uz 30 sec., bet, ja tādas nav, apcep uz pannas. Labu apetīti!

Majonēze, Tomātu mērce, Servelāde orģinālā, 2 škēles maize, Siers Toasty toast vai…
Sviestmaize

Sviestmaize

3 min.
Pievienoja: Anna Marija Nasira

Maizes smere margarinu virsu liek Desu un sieru sipolu pec tam gurki sipols

Maize, Gurķis, Margarins, Siers, Sipols, desa

Ideālās tostermaizes

15 min.
Pievienoja: Linda

Uz tostermaizes uzsmērē kausēto sieru. Tad pa virsu liek 1 šķēlīti žāvētās gaļas. Pēc tam uzliek 2 ripiņas gurķi un 1 šķēlīti tomātu. Uzliek pāri vēl vienu tostermaizi un pārgriež pa diognāli. Beigās liek tosterī, bet ja…

Kausētais siers "Dzintars", Tostermaize, 2 tomāti, 1 garais gurķis, Sviests,…

Karstās sviestmaizes ar sieru un šķiņķi

20 min.
Pievienoja: lendija

1) Sieru sarīvē, šķiņķi sagriež sīkos gabaliņos. 2) Olas saputo ar sinepēm, pievienojot nedaudz sāls un piparu. Visus komponentus sajauc, iegūst masu ar kuru pārziež iepriekš restētas ar sviestu pārziestas maizes šķēles. 3)…

4 šķēles rupjas kviešu maizes, 200 g siers, 100 g sutināts šķiņķis, 2 olas, 80 g…

Karstās sviestmaizes ar sieru

0 min.
Pievienoja: marta zakrževska

Maizi sagriež šķēlītēs, apakšas noziež ar sviestu. tad liek uz plāts, sieru sarīvē uz rupjās rīves, olu sakuļ ar dakšu. Olu pievieno sarīvētajam sieram, samaisa, tad pievieno majonēzi. Sagatavoto masu liek uz sviestmaizēm. Cep…

1 kukulis baltmaizes, 200 g siera, 100 g sviesta, 2 ēdamk. majonēzes1 ola

Ātrās - karstās siermaizes

2 min.
Pievienoja: Edīte Kauce

Uz baltmaizes uzsmērē sviestu, uzliek šķēli bumbiera, šķēli Goudas siera un šķēli DorBlue. Cep cepeškrāsnī, līdz siers nedaudz pakusis.

baltmaize, sviests, bumbieris, Goudas siers, Dorblue siers

Sviestmaižu torte ar gaļu, zaļumiem un krējumui

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Vārītu gaļu sagriež plānās šķēlēs, mārrutkus sajauc ar krējumu un pieliek sāli. Kviešu vai rudzu maizi gareniski sagriež lielās 1,5 cm biezās šķēlēs, apakšējo garozu noņem. Maizes šķēles apziež ar mārrutku un krējuma masu, liek…

700g maizes, 400g vārītas gaļas, 1-2 ēdamkarotes mārrutku, 300g krējuma, 3 ēdamkarotes…

Sviestmaizes ar šķiņķa masu

0 min.
Pievienoja: Zelma Kromane

Šķiņķi kopā ar gurķi samaļ. Pievieno mārrutkus, sinepes un labi samaisa. Uz baltmaizes šķēlēm, kas apsmērētas ar sviestu, ziež šķiņķa masu (kārtas biezums - pēc ieskata). Rotā ar tomāta daiviņām. Uzbirdina sezama sēkliņas.

200 g sutināta šķiņķa, 1 neliels marinēts gurķis, 1 tomāts (vai saldais pipars), 1…

Karstās sviestmaizes ar sardīnēm eļļā

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Sīpolus sagriež ripiņās un apcep sviestā, pievieno tomātu biezeni. Ar iegūto masu apziež rupjmaizi, uzliek sardīņu gabaliņus un pārsedz ar sieru. Cep cepeškrāsnī, līdz siers sāk kust un kļūt brūngans. Rupjmaizes vietā var ņemt…

Kārbiņa konservu sardīnes eļļā 8 šķēles rupjmaizes 1-2 sīpoli sviests 2 ēd.k. tomātu…

Sviestmaize "kārtainā "

0 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Maizi viegli apcep. Olas novāra, noloba. Šķiņķi, olas, tomātus un gurķi sagriež šķēlēs. Krējumu samaisa ar tomātu pastu, pieliek sāli, piparus un rīvētu sieru. Maizi apsmērē ar maisījumu, liek šķiņķa šķēli, tomāta šķēli. Olas un…

6 šķēles baltmaizes 200 g šķiņķa 150 g siera 3 olas 2 tomāti 1 gurķis 3 ēdamkarotes…

Karstās sviestmaizes ar konserviem

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Baltmaizei uzsmērē sviestu, uzliek sasmalcinātus konservus, sīki sagrieztus gurķus, pārsedz ar siera šķēli. Cep cepeškrāsnī, līdz siers sāk burbuļot.

6-8 šķēles baltmaizes 50 g sviesta kārbiņa dabīgās stavridas konservu marinēti gurķi 100…

Vārda sviestmaizes

20 min.
Pievienoja: Laine Kalvāne

Gaļu un gurķus sagrieziet šķēlītēs. Maizi sasmērējiet ar sviestu, uz tām lieciet gaļu, tad gurķi. No siera izgrieziet burtus atbilstoši iniciāļiem un lieciet uz maizes. Pasniedziet uz salātu lapām un dekorējiet ar zaļumiem.

Kviešu maize: 4 šķēlītes Vārīta cūkgaļa: 200 g Gurķi: ½ gb. Sviests: 50 g Siers: 100…

Vistas filejas maizītes

15 min.
Pievienoja: Regīne

1. Vistas fileju apcep vīnogu kauliņu eļļā, atdzesē, griež gareniski uz pusēm, lai to padarītu plānāku. 2. Marinētos gurķīšus griež gareniski, pa diagonāli, plānās šķēlītēs. 3. Tomātus griež plānās šķēlēs. 4. Maizes smērē ar…

Divām dubultajām maizēm:, 1. Viena liela vistas fileja, 2. Trīs vidēja izmēra marinēti…
Lauku sviestmaize

Lauku sviestmaize

6 min.
Pievienoja: Artūrs Dimiters

1) Ieliek tosterī cepties maizi. 2) Pa to laiku sagriež sieru un tomātu. 3) Uz maizes uzziež sviestu un uzliek tomātu, sieru. 4) Un protams sagriež tomātu un arī pievieno maizei. Lai labi garšo!

Maize, Tomāts, Siers, Sviests, Gurķis

Sviestmaižu torte ar desui

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Kviešu maizes šķēles apziež ar biezpiena, krējuma un sīki sagriezta šķiņķa vai desas masu. Liek citu uz citas, malas apziež ar saberzta biezpiena un krējuma masu, kam pievienots sāls. Rotā ar zaļumiem, redīsiem vai tomātu šķēlēm.

200g kviešu maizes, 150g biezpiena, 100g krējuma, 50g vārītas desas vai šķiņķa, 1…

Karstās sviestmaizes ar gaļas pastēti un sierui

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Vārītu liellopu gaļu samaļ kopā ar sīpoliem 2-3 reizes. Pievieno krējumu, olu, sāli, piparus un visu samaisa. Uz maizes šķēlēm smērē sviestu un pagatavoto pastēti, uzkaisa rīvētu sieru. Cep cepeškrāsnī. Gatavas sviestmaizes…

200g liellopu gaļas, 100g siera, 1 sīpols, 50g krējuma, 50g sviesta, 1…

Vecomammas brokastu maizes

10 min.
Pievienoja: Ieva Kūla - Zīle

Šādu brokastmaizi izdomāja manu vecomamma, lai no rītiem mazbērni ieēstu arī maizi, nevis tikai visu pārējo. Vīrs prot pats iegādāties vajadzīgās lietas, lai tiktu pie šīs maizes. Ceptu olu iespējams aizstāt arī ar vārītu olu

* nesagriezta baltmaize 1gb, * sviests vai margarīns, * vārīta desa ~ 4 šķēles, * siers…

Volgas sviestmaizes

0 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Ābolus nomizo,izgriež serdes un sagriež mazos gabaliņos, apkaisa ar cukuru un kanēli.Olas saputo, pielej pienu, labi izmaisa. Baltmaizi apmērcē no abām pusēm maisījumā,apkaisa ar cukuru, liek uz plāts.Katrai šķēlei uzliek…

8 sķēles balmaizes 3 āboli 0,5 glāzes piena 2 olas 1 ēdamkarote sviesta kanēlis

Siera un mārrutku sviestmaizes

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Sarīvētiem mārrutkiem pievieno cukuru, sāli un citronskābi pēc garšas. Saputo sviestu un tajā iemaisa sagatavotos mārrutkus. Maizes škēles noklāj ar sagatavoto sviestu un pārkaisa ar sarīvētu sieru.

200 g holandes siera svaigi rīvēti mārrutki 100 g sviests cukurs citronskābe sāls

Ābolu pārsteigums

10 min.
Pievienoja: Edīte Kauce

Zivi sagriež smalkos gabalos, apcep un pasautē margarīnā. Sīpolus sagriež smalkos gabaliņos, ābolus sagriež salmiņos, pievieno zivi, miltus, krējumu, sāli, piparus un sautē visu 2-3 min. Maizi pārziež ar sagatavoto…

8 šķēles baltmaizes, 100 g margarīna, 300 g kūpinātas zivs, 1 ĒK miltu, ½ glāzes skāba…

Lielā sviestmaize

20 min.
Pievienoja: Diāna

Apgrauzdē trīs tostermaizes šķēles. Uzsmērē majonēzi, liek virsū ledus salātus. Uz vienas šķēles kārto tomātus un olu, uz otras ceptu bekonu un vistas fileju. pēc tam šķēles klāj vienu uz otras.

1 tomāts 1 ola 1 gabaliņš vistas filejas 50 g majonēze 100 g ledus salātu 100 g bekona…

Apeldornas sviestmaizes

0 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Maizi apziež ar sviestu, liek virsū ļoti plāni sagrieztas ābolu daiviņas, uz tām klāj siera šķēlīti.Cep cepeškrāsnī, kad siers sāk kust, uzber riekstus vai mandeles un cep vēl mazu brītiņu.

4 šķēles maizes 2 ēdamkarotes sviesta 2 āboli 4 šķēles siera rieksti vai mandeles

Sviestmaize :)

10 min.
Pievienoja: Irina Aļimova

Paņem maizi un uzsmērē sviestu, un tad uzliek desas šķēli, un tam visam pa virsu - sieru. Pasniedz ar tēju vai kafiju, var skaisti noformēt ar zaļumiem.

baltmaize, sviests, desasiers

Sviestmaizes ar sieru un skumbriju

40 min.
Pievienoja: Ilona Grauda

Maizes rikas apcept no abām pusēm. Tad iesmērēt tās ar ķiplokiem, uzsmērēt virsū majonēzi, kas ir samaisīta ar skumbriju, bet augšā uzlikt šķēlīti siera. Cept cepeškrāsnī, līdz siers sāks kust.

1 klaips melnās maizes, 200g siera, 1 bundža skumbrijas eļļā, majonēze, 2-3 daiviņas…