TOP25 - Brokastu ēdieni - sviestmaizes

Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        

Avokado maizītes ar tomātiem vai gurķiem

5 min.
Pievienoja: Ilona Kila

1) Apgrauzdē maizītes tosterī; 2) Avokado pārgriež uz pusēm, atdala un izņem kauliņu. Ar nazi kasa mīkstumu un smērē uz kraukšķīgajām maizītēm; 3) Virsū var likt svaiga tomāta vai gurķa šķēlītes, pārkaisa ar sāli. * Var ēst…

Gatavs avokado (iespiežot ar pirkstu, mazliet mīksts), Graudu maize - gan kviešu, gan…

Karstās sviestmaizes ar sieru un šķiņķi

20 min.
Pievienoja: lendija

1) Sieru sarīvē, šķiņķi sagriež sīkos gabaliņos. 2) Olas saputo ar sinepēm, pievienojot nedaudz sāls un piparu. Visus komponentus sajauc, iegūst masu ar kuru pārziež iepriekš restētas ar sviestu pārziestas maizes šķēles. 3)…

4 šķēles rupjas kviešu maizes, 200 g siers, 100 g sutināts šķiņķis, 2 olas, 80 g…

Ideālās tostermaizes

15 min.
Pievienoja: Linda

Uz tostermaizes uzsmērē kausēto sieru. Tad pa virsu liek 1 šķēlīti žāvētās gaļas. Pēc tam uzliek 2 ripiņas gurķi un 1 šķēlīti tomātu. Uzliek pāri vēl vienu tostermaizi un pārgriež pa diognāli. Beigās liek tosterī, bet ja…

Kausētais siers "Dzintars", Tostermaize, 2 tomāti, 1 garais gurķis, Sviests,…

Karstās sviestmaizes ar sieru

0 min.
Pievienoja: marta zakrževska

Maizi sagriež šķēlītēs, apakšas noziež ar sviestu. tad liek uz plāts, sieru sarīvē uz rupjās rīves, olu sakuļ ar dakšu. Olu pievieno sarīvētajam sieram, samaisa, tad pievieno majonēzi. Sagatavoto masu liek uz sviestmaizēm. Cep…

1 kukulis baltmaizes, 200 g siera, 100 g sviesta, 2 ēdamk. majonēzes1 ola

Rīta hamburgers

1 min.
Pievienoja: Edgars Lācis

1) Uz maizes uzliek sieru, desu un pa virsu tomātu mērci un majonēzi; 2) Sviestmaizi ieliek mikroviļņu krāsnī uz 30 sec., bet, ja tādas nav, apcep uz pannas. Labu apetīti!

Majonēze, Tomātu mērce, Servelāde orģinālā, 2 škēles maize, Siers Toasty toast vai…
Sviestmaize

Sviestmaize

3 min.
Pievienoja: Anna Marija Nasira

Maizes smere margarinu virsu liek Desu un sieru sipolu pec tam gurki sipols

Maize, Gurķis, Margarins, Siers, Sipols, desa

Vistas filejas maizītes

15 min.
Pievienoja: Regīne

1. Vistas fileju apcep vīnogu kauliņu eļļā, atdzesē, griež gareniski uz pusēm, lai to padarītu plānāku. 2. Marinētos gurķīšus griež gareniski, pa diagonāli, plānās šķēlītēs. 3. Tomātus griež plānās šķēlēs. 4. Maizes smērē ar…

Divām dubultajām maizēm:, 1. Viena liela vistas fileja, 2. Trīs vidēja izmēra marinēti…

Ātrās - karstās siermaizes

2 min.
Pievienoja: Edīte Kauce

Uz baltmaizes uzsmērē sviestu, uzliek šķēli bumbiera, šķēli Goudas siera un šķēli DorBlue. Cep cepeškrāsnī, līdz siers nedaudz pakusis.

baltmaize, sviests, bumbieris, Goudas siers, Dorblue siers

Sviestmaize "kārtainā "

0 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Maizi viegli apcep. Olas novāra, noloba. Šķiņķi, olas, tomātus un gurķi sagriež šķēlēs. Krējumu samaisa ar tomātu pastu, pieliek sāli, piparus un rīvētu sieru. Maizi apsmērē ar maisījumu, liek šķiņķa šķēli, tomāta šķēli. Olas un…

6 šķēles baltmaizes 200 g šķiņķa 150 g siera 3 olas 2 tomāti 1 gurķis 3 ēdamkarotes…

Sviestmaize ar sviestu (derēs arī margarīns)

5 min.
Pievienoja: Pavārs Pēteris

Ņemam maizes šķēli un uzziežam sviestu, Labu apetīti!

1) Maize - 1 šķēle, 2) sviests derēs arī margarīns - 5g, 3) Ziežamais nazis - 1 gab.

Vecomammas brokastu maizes

10 min.
Pievienoja: Ieva Kūla - Zīle

Šādu brokastmaizi izdomāja manu vecomamma, lai no rītiem mazbērni ieēstu arī maizi, nevis tikai visu pārējo. Vīrs prot pats iegādāties vajadzīgās lietas, lai tiktu pie šīs maizes. Ceptu olu iespējams aizstāt arī ar vārītu olu

* nesagriezta baltmaize 1gb, * sviests vai margarīns, * vārīta desa ~ 4 šķēles, * siers…

Sviestmaižu torte ar gaļu, zaļumiem un krējumui

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Vārītu gaļu sagriež plānās šķēlēs, mārrutkus sajauc ar krējumu un pieliek sāli. Kviešu vai rudzu maizi gareniski sagriež lielās 1,5 cm biezās šķēlēs, apakšējo garozu noņem. Maizes šķēles apziež ar mārrutku un krējuma masu, liek…

700g maizes, 400g vārītas gaļas, 1-2 ēdamkarotes mārrutku, 300g krējuma, 3 ēdamkarotes…

Sviestmaižu torte ar desui

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Kviešu maizes šķēles apziež ar biezpiena, krējuma un sīki sagriezta šķiņķa vai desas masu. Liek citu uz citas, malas apziež ar saberzta biezpiena un krējuma masu, kam pievienots sāls. Rotā ar zaļumiem, redīsiem vai tomātu šķēlēm.

200g kviešu maizes, 150g biezpiena, 100g krējuma, 50g vārītas desas vai šķiņķa, 1…
Lauku sviestmaize

Lauku sviestmaize

6 min.
Pievienoja: Artūrs Dimiters

1) Ieliek tosterī cepties maizi. 2) Pa to laiku sagriež sieru un tomātu. 3) Uz maizes uzziež sviestu un uzliek tomātu, sieru. 4) Un protams sagriež tomātu un arī pievieno maizei. Lai labi garšo!

Maize, Tomāts, Siers, Sviests, Gurķis

Karstās sviestmaizes ar konserviem

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Baltmaizei uzsmērē sviestu, uzliek sasmalcinātus konservus, sīki sagrieztus gurķus, pārsedz ar siera šķēli. Cep cepeškrāsnī, līdz siers sāk burbuļot.

6-8 šķēles baltmaizes 50 g sviesta kārbiņa dabīgās stavridas konservu marinēti gurķi 100…

Sviestmaize ar siļķi

0 min.
Pievienoja: Iveta Strode

Maizes šķēlītes apziež ar sviestu un vienu pusi pārliek ar slīpi sagrieztiem siļķu filejas gabaliņiem, otru pusi pārliek ar cieti varītas olas ripiņām.Pārkaisa ar sīpollokiem

maize sviests siļķu fileja vārīta ola sīpolloki

Ceptās sviestmaizes

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Uz maizes uzsmērē margarīnu, uzber sarīvētu sieru un vegetu. Liek pannā ar vāku. Cep, kamēr siers ir izkusis

4 baltmaizes šķēles,sarīvēts siers, margarīns, vegeta, vai citas garšvielas, eļļa.

Sviestmaizes ar šķiņķa masu

0 min.
Pievienoja: Zelma Kromane

Šķiņķi kopā ar gurķi samaļ. Pievieno mārrutkus, sinepes un labi samaisa. Uz baltmaizes šķēlēm, kas apsmērētas ar sviestu, ziež šķiņķa masu (kārtas biezums - pēc ieskata). Rotā ar tomāta daiviņām. Uzbirdina sezama sēkliņas.

200 g sutināta šķiņķa, 1 neliels marinēts gurķis, 1 tomāts (vai saldais pipars), 1…

Lielā sviestmaize

20 min.
Pievienoja: Diāna

Apgrauzdē trīs tostermaizes šķēles. Uzsmērē majonēzi, liek virsū ledus salātus. Uz vienas šķēles kārto tomātus un olu, uz otras ceptu bekonu un vistas fileju. pēc tam šķēles klāj vienu uz otras.

1 tomāts 1 ola 1 gabaliņš vistas filejas 50 g majonēze 100 g ledus salātu 100 g bekona…

Sviestmaize "salātiņš"

0 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Maizi apcep torterī, apsmērē ar sviestu un uz katras uzliek salātu lapu. Tomātus, sieriņu, pastēti sagriež šķēlītēs. Uz salātu lapas liek tomātu šķēlītes, tad pastēti un virsū sieru.

4 šķēles baltmaizes 1 kausētais sieriņš vistas pastēte 4 salātu lapas 30 g sviesta 2…

Karstās sviestmaizes ar sardīnēm eļļā

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Sīpolus sagriež ripiņās un apcep sviestā, pievieno tomātu biezeni. Ar iegūto masu apziež rupjmaizi, uzliek sardīņu gabaliņus un pārsedz ar sieru. Cep cepeškrāsnī, līdz siers sāk kust un kļūt brūngans. Rupjmaizes vietā var ņemt…

Kārbiņa konservu sardīnes eļļā 8 šķēles rupjmaizes 1-2 sīpoli sviests 2 ēd.k. tomātu…

Vārda sviestmaizes

20 min.
Pievienoja: Laine Kalvāne

Gaļu un gurķus sagrieziet šķēlītēs. Maizi sasmērējiet ar sviestu, uz tām lieciet gaļu, tad gurķi. No siera izgrieziet burtus atbilstoši iniciāļiem un lieciet uz maizes. Pasniedziet uz salātu lapām un dekorējiet ar zaļumiem.

Kviešu maize: 4 šķēlītes Vārīta cūkgaļa: 200 g Gurķi: ½ gb. Sviests: 50 g Siers: 100…

Lielā karstā sviestmaizei

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Baltmaizi pārgriež gareniski uz pusēm, griezuma virsmu pārziež ar sviestu, joslās kārto minētos produktus, pārlej ar rīvēta siera un olas maisījumu. Maizi liek sakarsētā krāsnī un cep, līdz siers izkusis. Maizi ēd ar nazi un…

1 garā, šaurā baltmaize, 100g siera, 100g sviesta, 200g apceptu šampinjonu, 200g putnu…

Sviestmaize-lūdzu ,lūdzu vēl

30 min.
Pievienoja: regina zilinska

Speķīti,sīpolu sagriežam (kā pīrāgiem). Pieberam smalkos piparus,samaisam. Uz maizes liekam speķi,pāri nedaudz tomātu mērci.Virsū sīpola gredzenus. Cepam cepeškrāsnī 15.min.(pannu iesmērējam ar eļļu)

rupjmaize 100.gr.speķīti sīpos smalkie pipari (nedaudz) tomātu mērci

Sviestmaize :)

10 min.
Pievienoja: Irina Aļimova

Paņem maizi un uzsmērē sviestu, un tad uzliek desas šķēli, un tam visam pa virsu - sieru. Pasniedz ar tēju vai kafiju, var skaisti noformēt ar zaļumiem.

baltmaize, sviests, desasiers