TOP25 - Brokastu ēdieni - sviestmaizes

Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        

Avokado maizītes ar tomātiem vai gurķiem

5 min.
Pievienoja: Ilona Kila

1) Apgrauzdē maizītes tosterī; 2) Avokado pārgriež uz pusēm, atdala un izņem kauliņu. Ar nazi kasa mīkstumu un smērē uz kraukšķīgajām maizītēm; 3) Virsū var likt svaiga tomāta vai gurķa šķēlītes, pārkaisa ar sāli. * Var ēst…

Gatavs avokado (iespiežot ar pirkstu, mazliet mīksts), Graudu maize - gan kviešu, gan…

Rīta hamburgers

1 min.
Pievienoja: Edgars Lācis

1) Uz maizes uzliek sieru, desu un pa virsu tomātu mērci un majonēzi; 2) Sviestmaizi ieliek mikroviļņu krāsnī uz 30 sec., bet, ja tādas nav, apcep uz pannas. Labu apetīti!

Majonēze, Tomātu mērce, Servelāde orģinālā, 2 škēles maize, Siers Toasty toast vai…

Karstās sviestmaizes ar sieru un šķiņķi

20 min.
Pievienoja: lendija

1) Sieru sarīvē, šķiņķi sagriež sīkos gabaliņos. 2) Olas saputo ar sinepēm, pievienojot nedaudz sāls un piparu. Visus komponentus sajauc, iegūst masu ar kuru pārziež iepriekš restētas ar sviestu pārziestas maizes šķēles. 3)…

4 šķēles rupjas kviešu maizes, 200 g siers, 100 g sutināts šķiņķis, 2 olas, 80 g…

Ideālās tostermaizes

15 min.
Pievienoja: Linda

Uz tostermaizes uzsmērē kausēto sieru. Tad pa virsu liek 1 šķēlīti žāvētās gaļas. Pēc tam uzliek 2 ripiņas gurķi un 1 šķēlīti tomātu. Uzliek pāri vēl vienu tostermaizi un pārgriež pa diognāli. Beigās liek tosterī, bet ja…

Kausētais siers "Dzintars", Tostermaize, 2 tomāti, 1 garais gurķis, Sviests,…

Karstās sviestmaizes ar sieru

0 min.
Pievienoja: marta zakrževska

Maizi sagriež šķēlītēs, apakšas noziež ar sviestu. tad liek uz plāts, sieru sarīvē uz rupjās rīves, olu sakuļ ar dakšu. Olu pievieno sarīvētajam sieram, samaisa, tad pievieno majonēzi. Sagatavoto masu liek uz sviestmaizēm. Cep…

1 kukulis baltmaizes, 200 g siera, 100 g sviesta, 2 ēdamk. majonēzes1 ola

Vistas filejas maizītes

15 min.
Pievienoja: Regīne

1. Vistas fileju apcep vīnogu kauliņu eļļā, atdzesē, griež gareniski uz pusēm, lai to padarītu plānāku. 2. Marinētos gurķīšus griež gareniski, pa diagonāli, plānās šķēlītēs. 3. Tomātus griež plānās šķēlēs. 4. Maizes smērē ar…

Divām dubultajām maizēm:, 1. Viena liela vistas fileja, 2. Trīs vidēja izmēra marinēti…

Ātrās - karstās siermaizes

2 min.
Pievienoja: Edīte Kauce

Uz baltmaizes uzsmērē sviestu, uzliek šķēli bumbiera, šķēli Goudas siera un šķēli DorBlue. Cep cepeškrāsnī, līdz siers nedaudz pakusis.

baltmaize, sviests, bumbieris, Goudas siers, Dorblue siers

Karstās sviestmaizes ar sardīnēm eļļā

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Sīpolus sagriež ripiņās un apcep sviestā, pievieno tomātu biezeni. Ar iegūto masu apziež rupjmaizi, uzliek sardīņu gabaliņus un pārsedz ar sieru. Cep cepeškrāsnī, līdz siers sāk kust un kļūt brūngans. Rupjmaizes vietā var ņemt…

Kārbiņa konservu sardīnes eļļā 8 šķēles rupjmaizes 1-2 sīpoli sviests 2 ēd.k. tomātu…

Sviestmaize ar sviestu (derēs arī margarīns)

5 min.
Pievienoja: Pavārs Pēteris

Ņemam maizes šķēli un uzziežam sviestu, Labu apetīti!

1) Maize - 1 šķēle, 2) sviests derēs arī margarīns - 5g, 3) Ziežamais nazis - 1 gab.

Sviestmaize ar ķilavu sviestu

0 min.
Pievienoja: Iveta Strode

Ķilavas sīki sasmalcina.Sīpolus sīki sagriež un apcep.Saputotam sviestam pievieno sasmalcinātas ķilavas,sīpolus un labi izmaisa. Baltmaizes sķēlītes pārsmērē ar ķilavu sviestu un rotā ar zaļumiem.

200 g notīrītu ķilavu 200 g sviesta 1 sīpols

Ceptās sviestmaizes

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Uz maizes uzsmērē margarīnu, uzber sarīvētu sieru un vegetu. Liek pannā ar vāku. Cep, kamēr siers ir izkusis

4 baltmaizes šķēles,sarīvēts siers, margarīns, vegeta, vai citas garšvielas, eļļa.
Lauku sviestmaize

Lauku sviestmaize

6 min.
Pievienoja: Artūrs Dimiters

1) Ieliek tosterī cepties maizi. 2) Pa to laiku sagriež sieru un tomātu. 3) Uz maizes uzziež sviestu un uzliek tomātu, sieru. 4) Un protams sagriež tomātu un arī pievieno maizei. Lai labi garšo!

Maize, Tomāts, Siers, Sviests, Gurķis

Sviestmaižu torte ar desui

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Kviešu maizes šķēles apziež ar biezpiena, krējuma un sīki sagriezta šķiņķa vai desas masu. Liek citu uz citas, malas apziež ar saberzta biezpiena un krējuma masu, kam pievienots sāls. Rotā ar zaļumiem, redīsiem vai tomātu šķēlēm.

200g kviešu maizes, 150g biezpiena, 100g krējuma, 50g vārītas desas vai šķiņķa, 1…

Sviestmaize "kārtainā "

0 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Maizi viegli apcep. Olas novāra, noloba. Šķiņķi, olas, tomātus un gurķi sagriež šķēlēs. Krējumu samaisa ar tomātu pastu, pieliek sāli, piparus un rīvētu sieru. Maizi apsmērē ar maisījumu, liek šķiņķa šķēli, tomāta šķēli. Olas un…

6 šķēles baltmaizes 200 g šķiņķa 150 g siera 3 olas 2 tomāti 1 gurķis 3 ēdamkarotes…

Lielā karstā sviestmaizei

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Baltmaizi pārgriež gareniski uz pusēm, griezuma virsmu pārziež ar sviestu, joslās kārto minētos produktus, pārlej ar rīvēta siera un olas maisījumu. Maizi liek sakarsētā krāsnī un cep, līdz siers izkusis. Maizi ēd ar nazi un…

1 garā, šaurā baltmaize, 100g siera, 100g sviesta, 200g apceptu šampinjonu, 200g putnu…

Sviestmaizes ar biezpienu un apelsīniemi

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Rozīnes pārlasa, nomazgā, pārlej ar verdošu ūdeni un tur 5 minūtes. Rozīnes nosusina, samaisa ar biezpienu un medu. Uz maizes šķēlēm liek biezpiena masu, pārliek ar apelsīna ripiņām vai daiviņām.

4 šķēlītes baltmaizes, 100g biezpiena, 1 ēdamkarote rozīņu, 1 ēdamkarote medus, 1…
Sviestmaize

Sviestmaize

3 min.
Pievienoja: Anna Marija Nasira

Maizes smere margarinu virsu liek Desu un sieru sipolu pec tam gurki sipols

Maize, Gurķis, Margarins, Siers, Sipols, desa

Vecomammas brokastu maizes

10 min.
Pievienoja: Ieva Kūla - Zīle

Šādu brokastmaizi izdomāja manu vecomamma, lai no rītiem mazbērni ieēstu arī maizi, nevis tikai visu pārējo. Vīrs prot pats iegādāties vajadzīgās lietas, lai tiktu pie šīs maizes. Ceptu olu iespējams aizstāt arī ar vārītu olu

* nesagriezta baltmaize 1gb, * sviests vai margarīns, * vārīta desa ~ 4 šķēles, * siers…

Sviestmaižu torte ar gaļu, zaļumiem un krējumui

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Vārītu gaļu sagriež plānās šķēlēs, mārrutkus sajauc ar krējumu un pieliek sāli. Kviešu vai rudzu maizi gareniski sagriež lielās 1,5 cm biezās šķēlēs, apakšējo garozu noņem. Maizes šķēles apziež ar mārrutku un krējuma masu, liek…

700g maizes, 400g vārītas gaļas, 1-2 ēdamkarotes mārrutku, 300g krējuma, 3 ēdamkarotes…

Siera un mārrutku sviestmaizes

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Sarīvētiem mārrutkiem pievieno cukuru, sāli un citronskābi pēc garšas. Saputo sviestu un tajā iemaisa sagatavotos mārrutkus. Maizes škēles noklāj ar sagatavoto sviestu un pārkaisa ar sarīvētu sieru.

200 g holandes siera svaigi rīvēti mārrutki 100 g sviests cukurs citronskābe sāls

Lielā sviestmaize

20 min.
Pievienoja: Diāna

Apgrauzdē trīs tostermaizes šķēles. Uzsmērē majonēzi, liek virsū ledus salātus. Uz vienas šķēles kārto tomātus un olu, uz otras ceptu bekonu un vistas fileju. pēc tam šķēles klāj vienu uz otras.

1 tomāts 1 ola 1 gabaliņš vistas filejas 50 g majonēze 100 g ledus salātu 100 g bekona…

Sviestmaize :)

10 min.
Pievienoja: Irina Aļimova

Paņem maizi un uzsmērē sviestu, un tad uzliek desas šķēli, un tam visam pa virsu - sieru. Pasniedz ar tēju vai kafiju, var skaisti noformēt ar zaļumiem.

baltmaize, sviests, desasiers

Sviestmaizes ar šķiņķa masu

0 min.
Pievienoja: Zelma Kromane

Šķiņķi kopā ar gurķi samaļ. Pievieno mārrutkus, sinepes un labi samaisa. Uz baltmaizes šķēlēm, kas apsmērētas ar sviestu, ziež šķiņķa masu (kārtas biezums - pēc ieskata). Rotā ar tomāta daiviņām. Uzbirdina sezama sēkliņas.

200 g sutināta šķiņķa, 1 neliels marinēts gurķis, 1 tomāts (vai saldais pipars), 1…

Sviestmaize ar siļķi

0 min.
Pievienoja: Iveta Strode

Maizes šķēlītes apziež ar sviestu un vienu pusi pārliek ar slīpi sagrieztiem siļķu filejas gabaliņiem, otru pusi pārliek ar cieti varītas olas ripiņām.Pārkaisa ar sīpollokiem

maize sviests siļķu fileja vārīta ola sīpolloki

Sviestmaize "šiks"

0 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Sviestu samaisa ar tomātu mērci,sāli un pipariem. Saputo mikserī. Maizes šķēles apsmērē un apklāj ar servelādes ripiņām. Dekorē ar pētersīļu vai diļļu zariņiem.

100 g sviesta 4 ēdamkarotes tomātu mērces 1 ķiploka daiviņa sāls pipari baltmaizes…