Biezpiena sacepums (saldais)

 
Autors: Iveta Voltnere, 10.03.2006
Iesaki:  
Biezpiena sacepums (saldais)

Sastāvdaļas

  • 1.½ kg biezpiena
  • 2. 2 olas
  • 3. 25 - 75 g cukura (pēc vēlmes un atkarībā no biezpiena skābuma)
  • 4. 50 g manna + nedaudz formas kaisīšanai
  • 5. nedaudz margarīna vai sviesta (formas ieziešanai un sacepuma virsmas "ieziešanai")
  • 6. šķipsniņa sāls
  • (+ garšvielas, piem., rīvēta citrona miziņa; ja ir vēlme, var pielikt rozīnes un/vai sasmalcinātus riekstus - 2 ēd.karotes rozīņu vai 1ēd.k.rozīņu un 1 ēd.k.sasmalcinātu riekstu)

Pagatavošana: 35 min.

1. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Baltumus ieliek vēsumā (ledusskapī), lai vieglāk būtu vēlāk sakult.

2. Pie olu dzeltenumiem pieliek cukuru un ar mikseri kārtīgi sakuļ.

3. Biezpienu sablendē vai samaļ (lai būtu viendabīga masa, ne katrs graudiņš atsevišķi) un pievieno sakultajiem olu dzeltenumiem, samaisa. Visam pievieno mannu un izvēlētās garšvielas, piedevas.

4. Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāli un sakuļ stingrās putās. Sakultos olu baltumus lēni iecilā biezpiena masā.

5. Pirms masu liek cepamā formā, formu ieziež ar margarīnu vai sviestu, izkaisa ar mannu. Biezpiena masai virsū uzliek margarīna vai sviesta piciņas, liek sakarsētā cepeškrāsnī (aptuveni 160 C) un cep aptuveni 25-40 min.

Sacepumu var pasniegt ar saldu ogu mērci, ķīseli, krējumu, pienu... Ieteicams jau sākumā izdomāt, ar ko sacepums tiks pasniegts, jo no izvēlētā varianta ir atkarīgs sacepumā izmantojamais cukura daudzums un piedevas, garšvielas.

Biezpiena sacepums (saldais)
Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

ligita
ligita
15.01.2011  / 
Burviiga recepte
Janis Kozinda
Janis Kozinda
15.06.2010  / 
baiga maize!
Rudīte
Rudīte
02.02.2014  / 
dieviga platsmaize.sanaca vnk ideala!
Anda
Anda
21.03.2012  / 
Vairākkārt gatavots, izdodas ļoti labi. Iesaku izmantot Prismā nopērkamo birzpienu Xtra, kas ir lēts, jau saputots un 500g iepakojumā.
Linda
Linda
26.08.2012  / 
SUPER!!! Ar bailēm cepu, bet sanāca vienkārši burvīgi! Mīļš paldies par recepti.. :)
Mairita
Mairita
15.09.2012  / 
Sanāca ļoti garšīgi. Iesaku pamēģināt.
Sandis Kallions
Sandis Kallions
16.04.2010  / 
garšīgi paldies
Maija
Maija
21.12.2012
Man nesanāca, iznāca mannā biezpiens, protams apēdīs ar zapti, bet nav tas ko gaidīju
Šalkonīts
Šalkonīts
15.09.2012  / 
Sanāca lieliski. Gatavoju pirmo reiz. Iesaku pamēģināt.
vanda
vanda
15.01.2011  / 
super, mums garshoja lieliski, piecinieks par recepti
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Biezpiena sacepums

89 min.
Pievienoja: Māra Vilmane

Biezpienu ar karoti saspaida, lai nebūtu tik kunkuļains, pievieno cukuru, rozīnes, sviestu un kārtīgi samaisa. Olas sakuļ un samaisa ar miltiem un cepamo pulveri. Abas sajauktās masas savieno un maisa, kamēr iegūta ne pārāk…

300 g biezpiena, 300 g sviesta, kanēlis, 3 glāzes miltu, 3 olas, 1 karote cepamā…

Biezpiena-ābolu sacepums

45 min.
Pievienoja: Laura Puķīte

Biezpienu samaļ, pieliek cukuru, vanilīnu ,1 olu, samaisa. Tā kā cepšanai izmantoju padziļu parasto pannu (kādi 16-18 cm), tad klāju cepamo papīru. Pirmo kārtu liek baltmaizi bez garozas, tad biezpiena masu, tad sarīvētus…

baltmaize 1 pac. biezpiens 2 olas 3-4 vidēji āboli cukurs vanilīns 3-4 ēdk. krējums

Biezpiena sacepums ar citronu

0 min.
Pievienoja: Madre

Biezpienu samaļ vai citādi sastrādā viendabīgā masā. Cukuru sakuļ kopā ar sviestu, pievieno mannu, olu dzeltenumus, žāvētos augļus, rīvētu citrona miziņu un biezpienu. Stingri saputo olas baltumus un uzmanīgi iecilā jau…

Sacepumam: 1 kg biezpiens 250 gr cukurs 9 gb olas 200 gr sviests 4 ēd.karotes manna 1…

Biezpiena sacepums pie tējas

30 min.
Pievienoja: sintija zakrepska

ielej formā ~ 2 cm biezumā un cep 150 - 160 grādos.

biezpiens - 3 paciņas, cukurs - ½ glāze, manna ½ glāze, olas - 6 gb, citrona miziņa,…

Pankūku un biezpiena sacepums ar ogu mērci

0 min.
Pievienoja: Ieva Korženevska

Biezpiena masā iemaisa sakultas olas, vaniļas cukuru. Mīklai olas sakuļ, pievieno sāli, cukuru, nedaudz piena, miltus, samaisa lai nebūtu kunkuļu. Pa daļām mīklai pievieno pārējo pienu, lai izveidotos vienmērīgi pašķidra…

pankūkām: 375 ml piena, 2 olas, 160 g kviešu miltu, sāls, 1 tējk. cukura. cepšanai augu…
Ēdiena veids: deserti.
Galvenās sastāvdaļas: manna, margarīns, rieksti.
Laiks
35 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
44040 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 7988