Biezpiena bumbiņas 5

 
Autors: Evita Andrejeva, 21.01.2006
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 0,5 kg biezpiena
  • 2 gab olu dzeltenumi
  • 2 ēdk miltu
  • 1 ēdk cietes
  • šķipsniņa sāls
  • garšvielas:saldajām bumbiņām-citrona miziņa vai vaniļa,kanēlis un cukurs.Sāļajām -ķimenes.

Pagatavošana:

Caur gaļas mašīnu izmaltajam biezpienam pievieno olu dzeltenumus,miltus,mazliet sāls,garšvielas un visu labi sajauc.

Uz mīklas dēļa uzber miltus,uzliek mīklu,izveltnē ,sagriež nelielos gabaliņos.

Katliņā uzvārīt ūdeni,piemest nedaudz sāls(apm uz 1 l ūdens -½ tējk sāls).

Verdošā ūdenī liec bumbiņās saviļātus biezpiena gabaliņus.Kad bunbiņas ir ieliktas,ūdenim ir jāvārās lēni,jo tad tās var izjukt.Nevajadzētu likt daudz bumbiņu katliņā ,jo kad viņu ir daudz,tās izšķīdīs.

Gatāvās bumbiņas uzpeld uz augšu,tās izņem un liek šķīvī,kas ir ieziests ar sviestu(lai nepielīp pie šķīvja).

Pasniedz: sāļās ar kausētu sviestu ,saldās-ar cukura un kanēļa maisījumu un krējumu.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

ditinjaaa @ zuze
ditinjaaa @ zuze
17.02.2011
javāra eļļā, nevis ūdenī. kā vispār var ienākt prātā ko tādu vārīt ūdenī.
anna
anna
26.04.2014  / 
Mana vecmāmiņa arī tos vārija ūdenī , un tie pilnībā atšķiras no eļļā vārītajiem, gan ar garšu , gan izskatu , taču tie ir gana garšīgi , bet nav ari taukaini , takā tās var nosaukt par liesajām bumbiņām!:)
vineta
vineta
21.03.2014  / 
Es tādas ēdu bērnībā, ļoti garšoja. Var ar ievārījumu un skābo krējumu :-)
Dzjily
Dzjily
04.10.2012  / 
Man bērnībā vecmamma tādas gatavoja. Ļoti garšīgi, tikai mēs ēdām ar tādu mērcīti- skābs krējums, cukurs vaniļa. Sajauc tā lai pašam garšo, citam saldāks citam ne. Ļoti garšīgi, paldies par aizmirstu recepti.
zuze
zuze
18.12.2009
es uztaisīju un vīlos,bērni arī neēda-varbūt būtu garšīgāk,ja vārīts būtu pienā,bet ūdenī-kaut kas tiešāmpliekans un negaršīgs...
es
es
25.01.2011
javara tikai ella
ivia
ivia
14.05.2009
Bet vai tiešām jāliek klāt tikai dzeltenums? baltums manuprāt labāk palīdzētu masai turēties kopā? Vispār jāiztaisa un jāpaskatās.
Karlis Krupis
Karlis Krupis
11.09.2011  / 
Ditinjaaa darga/ais! recepte ir rakstits: Kad bunbiņas ir ieliktas,ūdenim ir jāvārās lēni,jo tad tās var izjukt.
Tatad nevajag brukt virsu Zuzei, pie tam ka Tu atsaucies par cilvekiem saka loti daudz par Tevi pasu.
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Biezpiena bumbas

10 min.
Pievienoja: Airisa Dimante

Divas paciņas biezpiena + 3 olas + garšvielas + rozīnes + milti (tā, lai mīklu varētu ar karoti velt bumbiņās). Liekam saveltās bumbiņas eļļā un vāram, kamēr bumbiņas kļūst zeltainas. Apberam ar pūdercukuru vai sarīvētu šokolādi…

biezpiens, olas, rozīnes, milti, cukurs, sāls, cepamais pulveris, eļļa

Biezpiena bumbiņas

20 min.
Pievienoja: Ārija Dzerkale

Olas sajauc ar cukuru, pievieno biezpienu, sodu, miltus, sāli, cep lielā eļļas daudzumā (vispirms eļļu uzkarsē).

500 g biezpiena, 5 olas, 0,5 glāzes cukura, 2 glāzes miltu, 0,5 tējk. sodasšķipsniņa sāls
Gardās biezpiena bumbiņas

Gardās biezpiena bumbiņas

0 min.
Pievienoja: Juta G.

Biezpienu samaļ gaļasmašīnā vai izberž caur sietu. Pievieno olas, cukuru, sodu, sāli, miltus. Visu sajauc. Cep eļļā.

2 paciņas biezpiena 5 olas ½ glāze cukura 1 tējkarote sodas sāls 2 glāzes miltu

Biezpiena bumbiņas

0 min.
Pievienoja: Dzidra Rozenšteina

Sausam biezpienam pievieno olu dzeltenumus,miltus,kartupeļu cieti,sāli,cukuru. Visu sastrādā viendabīgā masā. Uz mīklas dēļa uzber miltus,uzliek biezpiena masu,sagriež nelielos gabalos,no tiem saveltnē bumbiņas. Katlā uzvāra…

500 gr. biezpiena 2 olu dzeltenumi 2 ēd. k. kviešu miltu 1 ēd. k. kartupeļu…

Bumbiņas no biezpiena

0 min.
Pievienoja: Sintija Svikša

Biezpienam piejauc klāt olu cukuru un sodu. Veido bumbiņas un vāra eļļā, līdz zeltaini brūnai garoziņai.

1 paciņa biezpiena 1 ola 3-4 ēdk. cukura Soda
Ēdiena veids: konditorejas izstrādājumi, plācenīši, saldās uzkodas, virtuļi.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
16230 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 7461