Ātri un gardi baklažāni

 
Autors: Baiba Vilka, 04.08.2005
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 1. Baklažāns
  • 2. Tomāti
  • 3. Siers (var kādu ar zaļumiem, bet ne diētiskos, jo tie slikti kūst un paliek cieti)
  • 4. Sāls un pipariņi

Pagatavošana: 20 min.

Noskalotu baklažānu gareniski pārgriež vai nu uz pusēm vai trīs, lielāku pat uz četrām daļām, nu apmēram 5cm platumā. Katru lielo gareno šķēli uzliek uz sava folija gabala, kas būtu tik liels, lai to šķēli var ietīt. Baklažānu pārkaisa ar sāli un pipariņiem un pa virsu liek tomāta šķēles, kas grieztas ripiņās un tām pa virsu saliek siera šķēles. Folija mala uzloka uz augšu, bet tā lai siers netiktu pārklāts ar foliju, t.i., neaizloka visu ciet, tikai saceļ folija malas uz augšu un sanāk tādas kā laiviņas, kuras tad liek 200-250 grādus karstā cepeškrāsnī (cepšanas režīms - no augšas un apakšas) uz 20 min. (ne vairāk).

Ir sātīgi un ļoti garšīgi! :)

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Evita
Evita
19.05.2009  / 
Supperīga recepte. Man likās, ka baklažāni man arī negaršo, bet šī recepte mainīja manas domas. p.s. Es nelietoju garšvielas vispār un tāpat garšoja lieliski.
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Gardās baklažānu ripiņas

0 min.
Pievienoja: Baiba Libkena

Baklažānus nomazgā, sagriež šķēlēs (ne pārāk plānas, bet arī biezas nē) un cep eļļā uz pannas - līdz gatavi. Izceptās šķēlītes kārto uz pannas, kas paredzēta cepeškrāsnij. Pagatavo mērcīti - sajauc majonēzi ar kečupu un piespied…

baklažāns tomāti kečups vai tomātu mērce majonēze ķiploks siers

Vienkārši - ātri - gardi! burvelīgā omlete

0 min.
Pievienoja: Marta Lizuma

Kādā bļodiņā iesit 2 olas, sakuļ. Pievieno 1 ēdamkaroti skābā krējuma un garšvielas(sāli, piparus, baziliku...), visu atkal sakuļ. Uzsilda pannu, ielej nedaudz eļļas. Kad eļļa sakarsusi, pannā ielej sakulto olu. Kamēr omlete…

2 olas skābais krējums(1ēdamkarote) tomātu mērce krievijas siers(var izmantot arī citu…
Spageti - ātri un gardi

Spageti - ātri un gardi

10 min.
Pievienoja: Linda Zvirbule

Spageti (var izvēlēties citus makaronus) novāra sālsūdenī. Kad tie gatavi, tiem pieliek kausēto sieru un tomātu mērci, samaisa, lai siers izkūst, var nedaudz uzlikt uz uguns, tikai uzmanīgi, lai nepiedeg. Ja jums ledusskapī…

300 g spageti, 200 g kausētā siera, 2 ēdamkarote tomātu mērces, gabaliņš desas vai šķiņķa
Baklažāni sātīgie

Baklažāni sātīgie

120 min.
Pievienoja: alija asmusa

1. Dārzeņus nomazgā, nosusina. 2. Burkānus nomizo, ar mizojamo nazi mizo visu burkānu, sanāk tādas garas, skaistas strēmeles. Var rīvēt, bet nav tā īstā garša. 3. Burkāniem pievieno šķipsnu cukuru, sāki pēc garšas, svaigi…

Baklažāni 4-5 gb., Burkāni 4-5 gb., Sīpoli 6gb., Tomāti 5-7 gb., Asie pipari, melnie…

Baklažānu kārtojums ar koriandra krēmu

60 min.
Pievienoja: Astra

1) Pētersīļus nomazgājiet un nosusiniet, atdaliet lapiņas no kātiņiem. 2) Baklažānu sagrieziet gareniski 4 vienādās biezuma šķēlēs. Pannā uzkarsējiet 2 ēd.k. eļļas un katru baklažāna sķēli 1-2 minūtes apcepiet no vienas…

4 pētersīļu zariņi, 4 mazi baklažāni, Olīveļļa, 50 g sķēlītēs sagriezta speķa, 200 ml…
Ēdiena veids: dārzeņu ēdieni.
Laiks
20 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
11746 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 4053