Ātri marinētas baravikas

 
Autors: , 04.09.2006
Iesaki:  
Ātri marinētas baravikas

Sastāvdaļas

  • baravikas
  • etiķa esence
  • rupjais sāls
  • lauru lapas
  • melnie pipari
  • ķiploki

Pagatavošana: 30 min.

notīrītas ,nomazgātas baravikas liek katlā ar ūdeni un vāra,pievieno uz 1 litru ūdens,vienu kārtīgu ēdamkaroti sāli,ieteicams vārīšanas laikā nosmelt putas,kad sāk vārīties,jāļauj sēnēm kādas5 minūtes pavārīties,tad nokāst un salikt burciņās.uz 0.5 l tilpuma burciņas likt daiviņu ķiploku,kādus6-8 piparus,kādas 3-4 lauru lapas.tad pārlej ar marinādi.marinādei uz1litra ūdens pieber 1ēdamkaroti rupjo sāli un 2-3 ēdamkarotes etiķa esenci,to visu uzvāra un pārlej pār burkām saliktajām sēnēm,un aizgriež parastos griežamos vāciņus,pēc laika apgriež burku uz vāciņa,un ļauj atdzist.es salieku leduskapī ,un jubilejās tā ir galvenā delikatese,

Ātri marinētas baravikas
Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

inese
inese
11.09.2010
sanāca ļoti garšīgas:)Ziemu nesagaidīja:)
Juris Dzvinko
Juris Dzvinko
02.09.2010
Tā izķēzīt baravikas !lLauru lapas tumsonība ,pipari tāpat !Nevienu garšvielu bez sāls un cukura !Baravikām ir pašām sava iekšķīgā , neatkārtojamā garšviela !
garais
garais
11.09.2010
pats galvenais lai marinaade sabiezee,tad snabiiti labi uzkost,a paareejais viss ir pupu mizas un piilju suudi
=)
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Ātrie marinētie gurķīši

Ātrie marinētie gurķīši

15 min.
Pievienoja: Eseni

Gurķīšus nomazgā, sagriež Visas sastāvdaļas sajauc traukā (vēlams ar vāku). Liek ledusskapī pa reizei apmaisa. Pēc 4 stundām gatavi.

2kg gurķīši, 50g sāls, 100g cukurs, 100ml etiķis (9%), 1 tējkarotes aromātiskie pipari,…

Ātri marinētas gailenes

35 min.
Pievienoja: Inese Briņķe

1) Noskalotas un nožuvušas gailenes gareniski sagriež katru uz pusēm - gabaliem jābūt lieliem. 2) Saliek stikla burciņās. 3) Katlā sajauc marinādes sastāvdaļas, lēnām uzvāra. 4) Verdošo marinādi ar visiem biezumiem uzlej…

500 g lielu gailenes, 120 ml baltais balzametiķis, 120 ml sausais baltvīns, 220 ml…

Ātri marinētais šašliks

0 min.
Pievienoja: Agnese Lagzdi

Gaļu sagriež mazos kubiņos piem. 4x4. Sipolus sagriež plānās ripiņās sadrupina. No cirona būs nepieciešama tikai sula. Pieber nedaudz sāls. Visu kārtīgi samaisa un atstāj kādu stundu marinēties pa laiciņam vajadzētu arī samaisīt.

1. 1kg cūkas gaļa 2. 2 citroni 3. 3sīpolu 4. sāls

Salātu kokteilis ar baravikām 2

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Sagriež marinētās baravikas, salātiem pievieno zaļos zirnīšus, salmiņos sagrieztus svaigus gurķus un vistas fileju. Uz rupjas rīves sarīvē sieru un samaisa ar saputotu saldo krējumu. Kārto traukā kārtās. Putukrējuma vietā var…

Marinētas baravikas 150 g, 3 ēd. karotes zaļo zirnīšu, vistas fileja 120 g, siers 100…

Baraviku salati ar cukgas galu

15 min.
Pievienoja: Vita Gerve

Galu,baravikas un abolus sagriezh,parlej ar majonezi.Var piegriest nedaudz sipolus.

0,500g ceptas cukgalas(cepesha) apm.7 marinetas baravikas 4 aboli majoneze.
Ēdiena veids: konservi.
Galvenās sastāvdaļas: baravikas.
Laiks
30 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
13888 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 11328