Ātrā kārtainā mīkla

 
Autors: Diāna, 01.01.2006
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 700 g milti
  • 500 g margarīns
  • 200-220 g ūdens
  • ½ tējk. sāls
  • 1 tējk. cukurs
  • 1/3 tējk. citronskābe

Pagatavošana:

Labi atdzesētu margarīnu sagriež šķēlēs, pievieno miltus, ar koka karoti saberž nedaudz valganā, birstošā masā, pielej aukstu ūdeni, kurā izšķīdinātas garšvielas, ar karoti ātri visu samaisa, saveļ pikā, ar rokām nedaudz pispiež un ļauj stāvēt 20-30 minūtes, lai vienmērīgāk sadalās mitrums un uzbriezt lipeklis, bet var veltnēt un cept tūlīt. Mīklu veltnē, pārkaisot ar miltiem, ieloka nelīdzenās malas un saloka akurātā klaipiņā, lai pēc galīgās izveltnēšanas būtu mazāk atgriezumu. No šīs mīklas var gatavot saldus un sāļus cepumus, groziņus, pīrādziņus, kūkas un tortes u. c.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

bibi
bibi
13.09.2010
nu man nekāda laba kārtainā nesanāca... ;/
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Kārtainā rauga mīkla

0 min.
Pievienoja: Diāna

Sagatavo rauga mīklu, uzraudzē, izveltnē un apliek ar margarīna piciņām. Mīklu saloka un noliek aukstā vietā uz pusstundu. Veltnēšanu un pārlocīšanu izdara vēl 3 reizes.

500 g miltu 20 g rauga ¼ l piena 80 g cukura 350 g margarīna šķipsniņa sāls vanilīns vai…
Ēdiena veids: konditorejas izstrādājumi.
Galvenās sastāvdaļas: citronskābe, margarīns.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
27577 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 6848