Aknu plācenīši

 
Autors: Baiba Vilciņa, 04.05.2005
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 500 g liellopu aknu
  • 2 olas
  • 50 g rīvmaizes
  • 1 sīpols
  • sāls, pipari
  • sviests

Pagatavošana: 45 min.

Aknas samaļ gaļasmašīnā, pievieno olas, rīvmaizi, sīki sagrieztus sviestā apceptus sīpolus, sāli, piparus un samaisa. Aknu masu ar karoti lej uz pannas sakarsētā sviestā un apcep plācenīšus brūnus.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Kristīne
Kristīne
16.05.2010  / 
Ļoti Labi! Es rīvmaizes vietā pievienoju miltus un visai masai klāt vēl ievienoju sveistu, tas plācenīšus padarīja mīkstākus! Bet recepte ļoti laba!!!
Daiga
Daiga
21.01.2012  / 
Aknu plācenīšu recepti gatavoju kopā ar vīru. Es vairāk piepalīdzēju, bet vīrs bija šefpavārs. Sanāca ļoti smeķīgi. Rīt pie mums dosies ciemiņi, tad dzirdēsim atsauksmes. :)
aija mazā
aija mazā
19.02.2010  / 
labais paēdiens!
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Aknu plācenīši

40 min.
Pievienoja: Ruta Buldure

Aknas samaļ, pievieno sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus, olu. Ar karoti liek plācenīšus sakarsētā pannā un cep gatavus.

2 kg aknu, 4 olas, 3 ķiploku daiviņas, 1 sīpols, sāls, pipari

Garšīgākie aknu plācenīši tomātos

30 min.
Pievienoja: regina zilinska

Atbrīvojam aknu no plēves .Samaļam speķi, aknu,sīpolu un kiploku. Visu sajaucam pieliekot skābu krejumu sāli un piparus.Izcepam mazus plācenīšus. Sagatavojam mērci plāceņu pārliešanai. Sacepam sīpolu,kiploku ,tomāta…

Speķi 100.gr. aknu lielopa 300.gr. sīpols',ķiploks ola 1.gb. sāls,pipari (sāli…

Cūkgaļas un aknu plācenīši

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Aknām novelk plēvi, izgriež cīpslainos vadus. Aknas, gaļu un izmērcētu, nospiestu baltmaizi samaļ. Pieliek sīki sagrieztu sīpolu, olas, sāli, piparus, samaisa. Masu ar karoti liek uz pannas sakarsētās taukvielās. Plācenīšus…

300 g cauraugušas cūkgaļas 300 g aknu 1 sīpols 1 šķēle baltmaizes 2…
“ķekavas” dārzeņu salāti ar cāļu aknām

“ķekavas” dārzeņu salāti ar cāļu aknām

80 min.
Pievienoja: Putnu fabrika Ķekava

Marināde: 1 glāze gāzēta minerālūdens un ½ glāze citronu sulas jāieej bļodā, pievieno sāli un piparus. Cāļu aknas sagriež un liek sagatavotajā marinādē apmēram uz vienu stundu. Tikmēr sagriež zaļumus – baziliku, dilles,…

500g svaigas cāļu aknas, 1 glāze gāzēta minerālūdens, 1 glāze citronu sulas, Pipari,…

Aknu uzkodas

40 min.
Pievienoja: vita

Izvariet vai izcepiet aknasun sagrieziet skaidinas. Saputojiet olas un izcepiet divas pankukas. Atzesejiet un sagrieziet salminos. Sagrieziet sipolus pusaplos, apcepiet ella. Visu salieciet kopa, sajauciet, pievienojiet…

150g aknu, 2 olas, 1 sipols, majoneze, pipari, saals
Ēdiena veids: aknu ēdieni, gaļas ēdieni.
Galvenās sastāvdaļas: liellopa aknas.
Laiks
45 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
20192 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 1785