Aknu mērce

 
Autors: Dace Miltiņa, 21.08.2005
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • aknas 500gr(var ņemt vairāk)
  • sīpols
  • vegeta
  • milti
  • eļļa cepšanai
  • ūdens,piens
  • dažas ēdk.krējums

Pagatavošana:

aknas sagriež mazos kubiciņos(var šaurās strēmelītēs),liek pannā cept,pievieno garšvielas,tad pievieno sagrieztus sīpolus,vēl cep kamēr sīpoli gatavi,pievieno miltus,cepot maisa,lai milti būtu viscaur ar eļļu,vēl mazliet apcep,tad uzlej pienu,ūdeni(ūdeni mazāk nekā piens),pievieno krējumu,maisa cepot līdz sabiezē.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Dace
Dace
23.11.2010  / 
Reizem jaunajam saimniecēm noder tās vienkāršās receptes. No vienkāršām lietām sākas sarežģītās!
iveta
iveta
16.04.2012  / 
Piena/udens vieta pievienoju saldo krejumu!Viegla, garsiga receptite!
Ilva
Ilva
02.02.2014
Ilze- kas tad Jūs par pavāru, ja atbalstāt un, acīmredzot, pati lietojat Vegetu! :))
viktorija
viktorija
02.03.2012  / 
recepte vienkarsi super tik garsigi sanaca es vel klat liku adziku
Ilze
Ilze
19.05.2009
Ka pavars varu teikt, ka si ir pati vieglaka aknu merces pagatavosana un, protams, ari ljoti garsiga!!! Sis merces pagatavosanai nav daudz javelta laika!
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Vistu akneas saldā krējuma mērcē

40 min.
Pievienoja: Aiva S.

Vistu aknas izklopē ar gaļas āmurīti, apviļā miltos un apcep sakarsētā eļļā. Kamēr cepas aknas uz rupjas rīves sarīvē burkānus. Sīpolus sagriež gredzenos. Burkānus un sīpolus arī apcep, pievieno piparus un sāli. Katliņā…

800 gr vistu aknas 2 sīpoli 3 burkāni 250 ml saldā krējuma sāls, pipari sauja miltu eļļa…

Putnu aknu mērce

30 min.
Pievienoja: Madre

Aknas sagriež mazos gabaliņos un sautē kopā ar burkānu, seleriju, pētersiļiem, garšvielām ap 20 minūtēm. Tad nokāš. Garšsaknes un aknas izberž caur sietu vai sasmalcina mikserī. Buljonu, kurā vārījās aknas uztumē ar miltiem un…

200 gr putnu aknas 1 sīpols milti iebiezināšanai pētersiļi, burkāns, selerija lauru…

Lēta, viegli pagatavojama un ņammīga aknu mērce

15 min.
Pievienoja: Ilze Vīksne

Apcepam uz pannas un lēnas ugunss kubiņos sagriztas akniņas (vidēji 10min). Pārlejam visu ar krējumu un beigās uzberam garšvielu maisījumu. Visu samaisam un ņamma gatava. Atzīšos, ka līdz šai mērcītei, aknas vispār neēdu. Lai…

Aknas Skābais krējums (250g, ja grib vairāk šķidrumu, tad var arī vairāk) Garšvielu…
Svaigu lapu salāti ar gaļu un aknu pastētes mērci

Svaigu lapu salāti ar gaļu un aknu pastētes mērci

10 min.
Pievienoja: Ivars

Rupji sagriež visas sastāvdaļas un samaisa bļodā. Mērcei - majonēzei pievieno aknu pastēti un vienmērīgi izmaisa/saspaida. Pēc garšas pievieno citrona sulu un garšvielas. Pārlej pāri un viegli iemaisa. Labu…

Salātu lapas (jebkādas), Tomāts, Gurķis, Gaļa (šķiņķis), Kukurūza (pēc vēlmēm), Mērcei:,…

Aknas sīpolu mērcē

20 min.
Pievienoja: Vēsma pauniņa

1.aknas sagriež nelielos gabaliņos uzkaisa nedaudz vegetas un apviļā miltos, un cep sakarsētā eļļā. 2. sīpolus sasmalcina un pašas beigās saber virsū aknām pasautē 5.min un uzliek tomātu mērci (saldo)

cūkgaļas aknas sīpoli vegeta eļļa tomātu mēŗce milti
Ēdiena veids: aknu ēdieni, gaļas ēdieni, mērces.
Galvenās sastāvdaļas: aknas.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
21744 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 4539