Ābolu šarlote

 
Autors: Olga, 31.05.2005
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • āboli ap 1-1,5 kg
  • milti - 2 glāzes
  • olas - 4 gab
  • cukurs - 1,5 glāze
  • skābais krējums - 4 ēdamkarotes
  • kanēlis
  • sviests un rīvmaize formai

Pagatavošana:

Miltus, cukuru, olas un skābo krējumu sajauc ar mikseri viendabīgā maisījumā.

Ābolus nomizo un izņem serdi. Sagriež kubiciņos.

Formu ieziež ar sviestu un apkaisa ar rīvmaizi - arī maliņās. Saber ābolus ap 4-5 cm biezumā un pārlej ar mīklu, tas nekas, ja āboli atsedzas - viņiem nav jābūt pilnīgi zem mīklas.

Liek cepeškrāsnī un cep 160-180 grādu temperatūrā līdz mīkla kļūst smuki brūna. Ar kociņu gatavības pakāpi pārbaudīt nav jēgas, jo āboli dod sulu un mīkla iekšpusē ir nedaudz mitra.

Kad kūka gatava, tai pa virsu pārkaisa kanēli. Pasniegt var kā karstu, tā aukstu, kā ar saldējumu, tā bez :)

Lai jauki garšo!

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

robertiņš
robertiņš
30.10.2011  / 
tulīt pameiģināsim mamma ustaisīs
Annamarija
Annamarija
23.02.2013  / 
kuuka riktiigi laba,es so to gan savaadaak dariiju.... es sajaucu visus ingridientus: olas,milti cukurs.... savukart krejuma vietaa njemu jogurtu bez piedevam 6 karotes un pieliku tam tejkaroti cepamaa pulvera ar vanilju.un tad lenam iejaucu pareejaa miklaa. Pashaas beigas lenam iecilaju abolus..taa kaa man nepietika,tad vel pieliku bumbierus,sanaca nepilns kg ar augljiem... loti labi un garshigi....vienigi,ja taisa ar saldakiem aboliem un bumbieriem var likt vienu glazi cukura,nav vajadzigas 1.5glazes(viss atkarigs no aboliem)
Laura
Laura
17.08.2009
Ljoti garshiiga!!!
Zoo
Zoo
12.10.2010
Super! :) Ļoti garšīgi! Paldies par recepti :)
lauķis
lauķis
10.06.2011  / 
ceru ka bus šuligi
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Manas bērnības ābolu šarlote

0 min.
Pievienoja: anita reiniņa

ĀBOLUS SAGRIEŽ GABALIŅOS,SAJAUC AR CUKURU,LAI SACUKUROJAS.PIENU IELEJ TRAUKĀ,MAIZES ŠĶELES IEMERC PIENĀ ,LAI IZMIRKST.CEPJAMO FORMU IEZIEŽ AR SVIESTU.MAIZES ŠĶELES NEDAUDZ NOSPIEŽ,KĀRTO VEIDNĒ.TAD VIRSŪ PĀRZIEŽA AR…

1 KUKULĪTIS BALTMAIZES 2 OLAS+1 EK CUKURA(JA SKĀBI ĀBOLI-DEVA JĀDUBULTO) 1,5 KRŪZE SKĀBS…

Atra abolu sarlote

40 min.
Pievienoja: Inta

olas dzeltenumu atdala no baltumu. Olas baltumu sak kult-kad ir nelielas butinas pievieno skipsninu sals un sakul stingras putas. Iecila olas dzeltenumus un miltus, pievieno cukuru. Abolus sagriez kuicinos nelielos un iecila…

6 olas, 6karotes cukura, skipsnina sals, 6 lieli aboli, 6ed/k miltu
Amerikāņu ābolu pīrāgs

Amerikāņu ābolu pīrāgs

120 min.
Pievienoja: Agnese Arne-Kapče

1) Bļodā ieber miltus un sāli. Pierīvē aukstu sviestu; 2) Ar pirkstu galiem izveido drupačas, pievieno cukuru un viegli iecilā (arī ar pirkstiem); 3) Pievieno olu, pienu un samīca mīklu. Ja liekas par sausu, pievieno vēl…

Mīklai:, 340 g milti, 160 g auksts sviests, 1 gab. ola, 3 ēd. k. piens, 80 g…
Franču ābolu pīrāgs

Franču ābolu pīrāgs

120 min.
Pievienoja: Zane

Mīklas pamatnes sagatavošana: 1) Bļodā ~ 3 min. ar mikseri lēnā ātrumā sajauc sviestu ar cukuru; 2) Pievieno olas un kuļ, kamēr izveidojas krēmīga masa. 3) Ar lāpstiņu vai koka karoti iecilā miltus un cepamo pulveri.…

Mīklas pamatnei:, 120 g sviests, istabas temperatūrā, sagriezts gabaliņos;, 60 g…

Gardā ābolkūka

85 min.
Pievienoja: Elizabete

Visas sastāvdaļas izņemot ābolus un kanēli ar mikseri samiksē viendabīgā mīklā. Sagriež ābolus plāksnītēs. Ietauko cepamo trauku. (Ar dziļu apakšu, jo cepšanās procesā tā uzpūtīsies par vairākiem centimetriem.) Tad lej traukā…

1 glāze cukura, 1 glāze kefīra, 2 glāzes miltu, 1 tējkarote sodas, kanēlis, 2 olas, āboli
Ēdiena veids: konditorejas izstrādājumi, kūkas, pīrāgi, rauši.
Galvenās sastāvdaļas: kanēļa mizas, kanēļa standziņas.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
18238 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 2588