Ābolu, rozīņu strūdele

 

Sastāvdaļas

  • 100g margarīna
  • 230g kviešu miltu
  • 14tējk. sāls
  • 1 ola
  • 60g ūdens
  • pildījumam: 6- 7 āboli
  • 3 ēdamkar. rozīņu
  • 2 ēdamkar. rīvmaizes
  • ~80g cukura
  • 1 tējk. kanēļa

Pagatavošana: 60 min.

Izkausē taukvielas mīklai. Miltus sajauc ar sāli, pievieno olu, ūdeni un pusi no izkausētājām taukvielām.

Mīklu mīca ar rokām līdz tā atdalās no trauka malām. Izveido apaļu klaipiņu, apziež ar eļļu un pārsedz ar drānu. Ruadzē apmēram pusstundu.

Nomizo ābolus un sagriež smalki mazos gabaliņos. Uzbriedina rozīnes. Tad saber ābolus ar rozēnēm un piejauc klāt cukuru, rīvmaizi, kanēli.

Mīklu liek uz sviestpapīra un ĻOTI plāni izveltnē. Apziež ar palikušajām taukvielām. Sagatavoto pildījumu izkārto uz apziestās mīklas un visu kārtīgi satin veltnī.

Veltni ar to pašu sviestpapīru, bet ar savienojuma vietu uz leju liek cepeškrāsnī. Pārziež ar atlikušajām taukvielām.

Cep 225*C apmēram 30 min.

Atdzesē un sagriež labi garšo ar tēju, kafiju vai tā pat.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

ancha
ancha
13.09.2010
sanāca briesmīgi cieta, ar zāģi jāzāģē, lai sagrieztu.nevis strūdele, bet ciabata.
Buda
Buda
13.04.2012  / 
Nav skaidrs, kas jāraudzē. Kļūda, vai ne? Bet ledusskapī jāatdzesē krietni ilgāk! Vispār jāmīca ļoti ātri, lai nepaliek silta, blīva un lipīga!
Valentina
Valentina
13.09.2010
varbūt par ilgu cepi. man gan sanāk vienmēr viegli sagriežama ar plānu kā papīrs mīklu, ņammm
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Franču ābolu pīrāgs

Franču ābolu pīrāgs

120 min.
Pievienoja: Zane

Mīklas pamatnes sagatavošana: 1) Bļodā ~ 3 min. ar mikseri lēnā ātrumā sajauc sviestu ar cukuru; 2) Pievieno olas un kuļ, kamēr izveidojas krēmīga masa. 3) Ar lāpstiņu vai koka karoti iecilā miltus un cepamo pulveri.…

Mīklas pamatnei:, 120 g sviests, istabas temperatūrā, sagriezts gabaliņos;, 60 g…

Gardā ābolkūka

85 min.
Pievienoja: Elizabete

Visas sastāvdaļas izņemot ābolus un kanēli ar mikseri samiksē viendabīgā mīklā. Sagriež ābolus plāksnītēs. Ietauko cepamo trauku. (Ar dziļu apakšu, jo cepšanās procesā tā uzpūtīsies par vairākiem centimetriem.) Tad lej traukā…

1 glāze cukura, 1 glāze kefīra, 2 glāzes miltu, 1 tējkarote sodas, kanēlis, 2 olas, āboli

Ceptu ābolu un brī siera deserts

30 min.
Pievienoja: Alise Solovjova

1) Ābolus nomizo, griež šķēlēs un uz pannas apcep sviestā. Kad āboli apcepušies, virsū liek veselu rituli Brī siera. Uzliek vāku un cep, līdz siera iekšpuse mīksta, bet baktēriju apmale vēl cieta. 2) Sieru servē kopā ar…

5 āboli (skābi), 3 ēdamkarotes sviests, 1 kg Brī siers, Persiku–Kaukāza plūmīšu (vai…

Klasiskais amerikāņu ābolu pīrāgs

30 min.
Pievienoja: Mazins

Lai gan sākotnēji šī recepte varētu šķist sarežģīta, tā nebūt nav! Šo pīrāgu pagatavot ir diezgan ātri un vienkārši. Mīklas sagatavošana: 1) Lielā bļodā sajauc miltus un sāli. Pievieno rīvētu sviestu un samaisa viendabīgā…

Mīkla:, 2,5 glāzes milti, 1/2 tējkarote sāls, 1 glāze auksts, rīvēts sviests, 1/2…

Ābolu strūdele "rudens garša"

60 min.
Pievienoja: Paula

1) Nomizo ābolus, sagriež tos mazos gabaliņos, liek bļodā, pievieno cukuru un kanēli. Atstāj šo masu uz brīdi, lai garšās savelkas. Tad pievieno olas, un visu samaisa; 2) Kārtaino mīklu atlaidina un izrullē tā, lai viedotos…

10 gab. āboli, Cukurs, Kanēlis, Gatava kārtainā mīkla, Šokolādes mērce, Saldējums,…
Ēdiena veids: konditorejas izstrādājumi, kūkas, pīrāgi, rauši.
Galvenās sastāvdaļas: kanēļa mizas, kanēļa standziņas, margarīns.
Laiks
60 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
11016 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 13097