Ābolu plācmaize

 
Autors: Askolds Grīnbergs, 17.10.2008
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 5-6 āboli
  • 3 olas
  • pirktā mīkla
  • cukurs cik vajag
  • krējums
  • kanēlis

Pagatavošana: 40 min.

uz pannas izklāj mīklu. uz mīklas glīti visur sakārto ābolus. uzber cukuru. krējumu, olas un cukuru (pēc garšas) saputo. uzlej virsū un uzkaisa kanēli. cep, līdz paliek brūns. ļauj atdzist 10 min.

Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Gardā ābolkūka

85 min.
Pievienoja: Elizabete

Visas sastāvdaļas izņemot ābolus un kanēli ar mikseri samiksē viendabīgā mīklā. Sagriež ābolus plāksnītēs. Ietauko cepamo trauku. (Ar dziļu apakšu, jo cepšanās procesā tā uzpūtīsies par vairākiem centimetriem.) Tad lej traukā…

1 glāze cukura, 1 glāze kefīra, 2 glāzes miltu, 1 tējkarote sodas, kanēlis, 2 olas, āboli

Klasiskais amerikāņu ābolu pīrāgs

30 min.
Pievienoja: Mazins

Lai gan sākotnēji šī recepte varētu šķist sarežģīta, tā nebūt nav! Šo pīrāgu pagatavot ir diezgan ātri un vienkārši. Mīklas sagatavošana: 1) Lielā bļodā sajauc miltus un sāli. Pievieno rīvētu sviestu un samaisa viendabīgā…

Mīkla:, 2,5 glāzes milti, 1/2 tējkarote sāls, 1 glāze auksts, rīvēts sviests, 1/2…
Amerikāņu ābolu pīrāgs

Amerikāņu ābolu pīrāgs

120 min.
Pievienoja: Agnese Arne-Kapče

1) Bļodā ieber miltus un sāli. Pierīvē aukstu sviestu. 2) Ar pirkstu galiem izveido drupačas, pievieno cukuru un viegli iecilā (arī ar pirkstiem). 3) Pievieno olu, pienu un samīca mīklu. Ja liekas par sausu, pievieno vēl…

Mīklai:, 340 g miltu, 160 g auksta sviesta, 1 ola, 3 ēdamk. piena, 80 g cukura, 20…
Ābolmaize

Ābolmaize

60 min.
Pievienoja: Kristīne Kļaviņa

1) Olas sakuļ ar glāzi cukura, pievieno miltus un kefīru. Mīklu sakuļ, lai tā nebūtu ne šķidra, ne cieta. 2) Mīklu atpūtina un tikmēr nomizo un sagriež ābolu šķēlītēs. 3) Tad lej mīklu veidnē un liek plītī cepties uz 5…

5 āboli, 2 olas, 1 glāze cukura, 2 glāzes miltu, Nedaudz kefīra, 200 g krējuma, Kanēlis
Franču ābolu pīrāgs

Franču ābolu pīrāgs

120 min.
Pievienoja: Zane

Mīklas pamatnes sagatavošana: 1) Bļodā ~ 3 min. ar mikseri lēnā ātrumā sajauc sviestu ar cukuru; 2) Pievieno olas un kuļ, kamēr izveidojas krēmīga masa. 3) Ar lāpstiņu vai koka karoti iecilā miltus un cepamo pulveri.…

Mīklas pamatnei:, 120 g sviests, istabas temperatūrā, sagriezts gabaliņos;, 60 g…
Laiks
40 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
5601 reizi
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 15389