Ābolu plācmaize

 
Autors: Askolds Grīnbergs, 17.10.2008
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 5-6 āboli
  • 3 olas
  • pirktā mīkla
  • cukurs cik vajag
  • krējums
  • kanēlis

Pagatavošana: 40 min.

uz pannas izklāj mīklu. uz mīklas glīti visur sakārto ābolus. uzber cukuru. krējumu, olas un cukuru (pēc garšas) saputo. uzlej virsū un uzkaisa kanēli. cep, līdz paliek brūns. ļauj atdzist 10 min.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Gardā ābolkūka

85 min.
Pievienoja: Elizabete

Visas sastāvdaļas izņemot ābolus un kanēli ar mikseri samiksē viendabīgā mīklā. Sagriež ābolus plāksnītēs. Ietauko cepamo trauku. (Ar dziļu apakšu, jo cepšanās procesā tā uzpūtīsies par vairākiem centimetriem.) Tad lej traukā…

1 glāze cukura, 1 glāze kefīra, 2 glāzes miltu, 1 tējkarote sodas, kanēlis, 2 olas, āboli

Klasiskais amerikāņu ābolu pīrāgs

30 min.
Pievienoja: Mazins

Lai gan sākotnēji šī recepte varētu šķist sarežģīta, tā nebūt nav! Šo pīrāgu pagatavot ir diezgan ātri un vienkārši. Mīklas sagatavošana: 1) Lielā bļodā sajauc miltus un sāli. Pievieno rīvētu sviestu un samaisa viendabīgā…

Mīkla:, 2,5 glāzes milti, 1/2 tējkarote sāls, 1 glāze auksts, rīvēts sviests, 1/2…
Amerikāņu ābolu pīrāgs

Amerikāņu ābolu pīrāgs

120 min.
Pievienoja: Agnese Arne-Kapče

1) Bļodā ieber miltus un sāli. Pierīvē aukstu sviestu; 2) Ar pirkstu galiem izveido drupačas, pievieno cukuru un viegli iecilā (arī ar pirkstiem); 3) Pievieno olu, pienu un samīca mīklu. Ja liekas par sausu, pievieno vēl…

Mīklai:, 340 g milti, 160 g auksts sviests, 1 gab. ola, 3 ēd. k. piens, 80 g…
Franču ābolu pīrāgs

Franču ābolu pīrāgs

120 min.
Pievienoja: Zane

Mīklas pamatnes sagatavošana: 1) Bļodā ~ 3 min. ar mikseri lēnā ātrumā sajauc sviestu ar cukuru; 2) Pievieno olas un kuļ, kamēr izveidojas krēmīga masa. 3) Ar lāpstiņu vai koka karoti iecilā miltus un cepamo pulveri.…

Mīklas pamatnei:, 120 g sviests, istabas temperatūrā, sagriezts gabaliņos;, 60 g…

Ābols ar krējuma mērci

20 min.
Pievienoja: Valērija Zoe

Ābolam izgriež vidiņu (serdi), lai paliek tāds kā caurums. Ābolu ieliek cepeškrāsnī cepties uz kādiem 280 grādiem, līdz ābols sāk dalīties un paliek mīksts. Krējumu samaisa ar kanēli un cukuru. Kanēli un cukuru pievieno cik…

Āboli, Skābais krējums, Kanēlis, Cukurs vai pūdercukurs
Laiks
40 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
5391 reizi
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 15389