Ābolu-pīlādžu ievārījums rudenīgiem biskvītiem

 
Autors: Ilze Lipska, 10.09.2009
Iesaki:  
Ābolu-pīlādžu ievārījums rudenīgiem biskvītiem

Šāds ievārījums lieliski der kopā ar biskvītu, jo pīlādži dod tādu sūru garšu, līdz ar to biskvīts nebūs tik salds un šķebinošs.

Sastāvdaļas

  • ābolus 1,5kg,
  • pīlādžus - 0,5kg,
  • cukuru - 1,5kg
  • biskvītam : 8 olas, 8 ēd.k. milti, 8 ēd.k. cukurs

Pagatavošana: 180 min.

sagriežam ābolus

Ābolu-pīlādžu ievārījums rudenīgiem biskvītiem 1

ņemam pīlādžus

Ābolu-pīlādžu ievārījums rudenīgiem biskvītiem 2

liekam kopā katliņā, pielejam nedaudz ūdeni, un liekam vārīties. kad nedaudz pašķīduši, liekam klāt cukuru

Ābolu-pīlādžu ievārījums rudenīgiem biskvītiem 3

un vāram līdz ievārījums gatavs.

karstu pildam burciņās un atstājam lai atdziest

Ābolu-pīlādžu ievārījums rudenīgiem biskvītiem 4

tālāk izcepam vienkāršu biskvītu - ņemam 8 olas, atdalam dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus sakuļ kopā ar cukuru, pievieno miltus, un beigās iecilā uzputotus olu baltumus (svarīgi, lai olu baltumi ir uzputoti stingrās putās, ja ne - biskvīts saplaks un neizcepsies.)

cep 40 minūtes.

Kad biskvīts gatavs, iesmērējam pa vidu ievārījumu, sarullējam, ietinam folijā, un liekam ledusskapī uz pāris stundām. tad griežam gabalos un liekam uz šķīvja :)

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Pīlādžu ievārījums

0 min.
Pievienoja: Aina Sņegova

Ogas 3-4 minūtes patur verdošā ūdenī, tad 12- 24 stundas mērcē aukstā ūdenī, to vairākkārt mainot. No cukura un ūdens vāra sīrupu. Izmērcētas ogas ber sīrupā, tur 8-10 stundas, tad 2-3 minūtes vāra. Ar 12 stundu intervālu…

1 kg pīlādžu 6 glāzes cukura 4,5 glāzes ūdens

Dzērveņu un ābolu čatnijs. (ievārījums)

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Visas sastāvdaļas liek lielā katlā, marles maisiņu ierušina vidū, uzvāra un tad vāra uz lēnas uguns 1.5 stundu. Šo čatniju var uzglabāt noslēgtās burkās.

kanēļa mizas standziņu 1 tējkaroti smaržīgos piparus (allspice), saspiestus 1…

Ābolu+ingvera ievārījums

90 min.
Pievienoja: Upeniite

1.Lej katlā ūdeni,kam pievieno smalki sarīvētu citrona miziņu un to sulu. Ābolus nomizo,izņem serdes, sagriež nelielos gabaliņos.Katlā liek sagrieztos ābolus un uzvāra. 2. Pievieno sīki sakapātu ingveru un cukuru. Visu uz lēnas…

400ml ūdens, 3 citroni, 2kg ābolu, īkšķa lieluma gabaliņš svaiga ingvera, 600g…

Kartupeļu pankūkas ar mīdījām, āboliem un ievārījumu

50 min.
Pievienoja: Pikant

Pagatavo pankūku mīklu, sarīvē kartupeļus, pievieno olu, mazliet miltus. Cep pankūkas. Pasniedz ar mīdijām, majonēzi un zaļumiem, Pasniedz ar aveņu ievārījumu, Pasniedz ar apceptām ābolu šķēlītem un krējumu.

Kartupeļi, Olas, Milti, Krējums, Majonēze, Mīdijas (oranžā mērcē), var arī marinētas vai…

Biskvīta rulete ar ievārījumu

0 min.
Pievienoja: Sabine Kuna

Sakuļ olas ar cukuru, tikmēr kamēr masa kļuvusi gaiša un bieza. Tad pievieno miltus. Uz pannas uzliek cepamo papīru un uzlej mīklu. Cep cepeškrāsnī, kamēr gatava. Tad izņem no krāsns un ar visu papīru sarullē un atstāj kamēr…

6 olas 6ēd.k. cukura 6ēd.k. miltu ievārījuma
Ēdiena veids: pildījumi.
Galvenās sastāvdaļas: pīlādži.
Laiks
180 min.
Sarežģītība
Viegla
Apskatīta
6562 reizes