Nosaukums
Rādīt:

Saldās kabaču pankūkas

20 min.
Pievienoja: Evita Andrejeva

Kabaci nomizo un iztīra sēkliņas, sarīvē uz rupjās rīves, pievieno olas (ja kabacis nav ļoti liels pietiks 1 olas, bet ja liels, tad gan droši lieciet 2 olas). Cukura daudzums nosakāms pēc pašu vēlēšanās, mums garšo saldas…

Kabacis, 1-2 olas, cukurs, milti, eļļa cepšanai

Dzērvenes salātos

0 min.
Pievienoja: Evita Andrejeva

Dzērvenes noskalo un notecina uz sieta. Saspaida ogas, pievieno cukuru un ļauj atsuloties. Burkānus smalki sarīvē, pievieno sēkliņas un visu sajauc. Ja pievieno maltus valriekstus, vārītus rīsus,kapātas dilles=interesanti un…

1 gl dzērveņu burkāni cukurs saulespuķu sēkliņas

Kēkss ar citronu

0 min.
Pievienoja: Evita Andrejeva

Sviestu kausē un kopā ar cukuru mikserī saputo. Saputo olas-turot trauku siltā ūdens peldē. Sajauc sviesta masu ar olu putām,piesijā miltus un sajauc mīklā. Mīklā spiež sulu no citroniem un iejauc rīvētu miziņu. Sajaukto mīklu…

150 g sviesta ½ gl cukura 3-4 olas 1 gl miltu 1-2 citroni sāls

Salāti ar jūras veltēm

0 min.
Pievienoja: Evita Andrejeva

Rīsus novāra un atdzesē.Sagatavo jūras veltes-ja nepieciešams vāra,sakapā. Arī dilles sasmalcina un apjauc ar citrona sulu,pievieno sāli. Pēc 10min piejauc dillēm majonēzi un šo mērci pārlej salātiem. Var pievienot vārītas…

1 gl rīsu 100-200g jūras veltes ( krabju nūjiņas,kalmāri vai…

Tomātu zupa ar frikadelēm

0 min.
Pievienoja: Evita Andrejeva

Sagatavo malto gaļu frikadelēm-sajauc un pievieno sāli,kapātu sīpolu un piparus. var pievienot kapātu ķiploku. Uzkarsē ūdeni un tajā pa vienai met frikadeles, pavāra 3-4 minūtes,zupā pievieno sagrieztus kartupeļus. Verdošā ūdenī…

700-800g maltas gaļas ( kombinētas) 5-6 tomāti sīpols 3-4 kartupeļi zaļumi skābs…

Zupa ar desiņām

0 min.
Pievienoja: Evita Andrejeva

Notīra dārzeņus,uzvāra buljonu un tajā izvāra dārzeņus 15 min. Pievieno sagrieztas desiņas. Vēl uzvāra un izkarsē. Pievieno skābu krējumu pēc garšas.Pasniedz ar kapātiem lociņiem

4 burkāni 200g kartupeļu ½ paprikas zaļie zirnīši lociņi dārzeņu buljons 200g…

Dārzeņu zupiņa ar sieru

0 min.
Pievienoja: Evita Andrejeva

Dārzeņus tīra un sagriež kubiņos.Sīpolus sakapā un apsautē caurspīdīgus. Pievieno buljonu un dārzeņus,vāra zem vāka 10-12 minūtes. Lociņus sakapā.Dārzeņus samīca biezenī vai sakuļ ar blenderi. Sarīvē sieru un pievieno karstai …

250g kartupeļu 500g burkānu sīpols 1 ēdk augu eļļas 750ml dārzenu buljona lociņi 150g…

Mannas kūka

0 min.
Pievienoja: Evita Andrejeva

Olu dzletenumus,cukuru un norīvētu citrona miziņu sajauc un saputo. Pievieno maltus riekstus un saputotus baltumus, piepilina citrona sulu un piesijā mannu. Viegli izmaisa. Ietauko formu, lej tajā masu un izcep 160…

6 olas 1 gl pūdercukura 1 citrons 5 ēdk maltu riekstu 0,5 gl mannas 3 ēdk ievārījuma 1…

Aprikožu kūka

0 min.
Pievienoja: Evita Andrejeva

Olas siltā ūdens pelde saputo ar cukuru, pievieno mīkstu sviestu, piesijā miltus un no jauna saputo. Sagatavo formu un tajā 180 grādos izcep šo mīklu, atdzesē. Pie atdzesēšanas cepumu pārklāj ar salveti. Sadala divās plātēs. Uz…

1 gl miltu 5 olas 1 gl cukura 0,5 paciņas vanilīncukura 1 ēdk sviesta 1 ēdk sadrupinātu…

Rīsu pudiņš ar aprikožu sīrupu

0 min.
Pievienoja: Evita Andrejeva

NOskalo rīsus, plānā kārtā ieber formītē, aplej ar verdošu ūdeni un pārsedz, karsē stiprā karstumā 8-10 minūtes. Pievieno pienu, ( 1,5 gl), vāra vidējā karstumā 12 minūtes. Saputo olas sajauc ar atlikušo pienu, cukuru, sāli un…

1 gl rīsu 150 ml ūdens 1 ēdk sviesta 2 gl piena 2 olas 2 ēdk cukura 0,5 paciņas…

Plūmju kūka ar džemu

70 min.
Pievienoja: Evita Andrejeva

100g sviesta izkausē un atdzesē. 50g cukura,1 tējk vanilīncukura sajauc ar krējumu un šķipsniņu sāls.Pievieno izkausēto sviestu,250g miltu un cepamo pulveri, samīca mīklu. Tad izrullē to nedaudz lielāku par cepamo veidni vai…

500g plūmju 150g svietsa 150g skāba krējuma 100g cukura 2 tējk. vanilīncukura 350g…

Kefīra pankūkas ar mellenēm

25 min.
Pievienoja: Evita Andrejeva

Olu sajauc ar kefīru, miltiem un cepamo pulveri pabiezā mīklā, pieber sāli, cukuru. Sakarsētā eļļā liek pa karotei mīklas,virsū uzber nedaudz ogu. Kad pankūku viena puse apcepusies zeltaina, apgriež un apcep otru pusi. Pankūkas…

1 maza ola pusglāze kefīra ( vai rūgušpiena) 5-6 ēdk miltu 1/3 tējk cepamā pulvera 1…

Cepti mazie kartupeļi ar malto gaļu tomātu mērcē

45 min.
Pievienoja: Evita Andrejeva

Kartupeļus ar mizu izvāra ( vāra lielāku daudzumu un pārpalikušos atstāj nākamajai dienai), nomizo, lielākos pārgriež. Sīpolu sagriež šķēlītēs vai daiviņās. Sakarsētā eļļā kartupeļus un sīpolus apcep, pārkaisa ar sasmalcinātu…

200g mazu kartupelīšu 1 mazs sīpols sāls pipari nedaudz timiāna vai rozmarīna 15g maltas…

Mana ātrais ābolu pīrāgs

0 min.
Pievienoja: Evita Andrejeva

Cukuru saputo ar olām, līdz tas pilnīgi izšķīst. Turpinot maisīt, lēni iesijā miltus. Āboliem izņem serdi, sagriež šķēlēs un iemaisa mīklā. Lej ietaukotā veidnē un cep sakarsētā krāsnī. Sākumā temperatūrai nevajadzētu būt…

1 glāze miltu 1 glāze cukura 3 olas āboli

Heks alus mīklā

0 min.
Pievienoja: Evita Andrejeva

Fileju pārgriež uz pusēm. Apkaisa ar garšvielām. Gatavo mīklu panēšanai: saputo olu, pielej alu un iemaisa miltus, līdz veidojas viendabīga, vijīga mīkla ( plāno pankūku mīklas konsistence). Filejas gabaliņus panē mīklā un cep…

200g heka filejas ( es izmantojoju jekuru zivi, lai tik tā būtu iztīrīta no asakām) 50g…