Klubiņa biedra Aigars Priede pavārgrāmata

Novērtē pavārgrāmatu:
Nosaukums
Rādīt:

Rīsi ar cūkgaļu un piedevām

90 min.

1) Gaļu sagriež kubiciņos un sacep, pievieno garšvielas. 2) Kad gaļa palikusi brūnāka, tad to sautē, lai ir mīksta. 3) Kamēr gaļa sautējas, sarīvē…

Rīsi, Cūkgaļa (daudzums atkarīgs no ēdāju skaita), 2-3 burkāni, 1 liels sīpols, 4…
Ar castello sieru pildīta tītara fileja ar svaigiem salātiem

Ar castello sieru pildīta tītara fileja ar svaigiem salātiem

45 min.

Receptes īpašā sastāvdaļa: Castello ananāsu siers - svaigais krēmveida siers ar ananāsu gabaliņiem, smalcinātām mandelēm un papaiju. Pagatavots bez…

500 - 600g tītara filejas, 1 iepakojums Castello siera, melnie pipari, sāls (pēc garšas),…

Mana vieglā soļanka jeb desas zupa

50 min.

1) Kartupeļus nomizo, sagriež kubiciņos un liek vārīties. Jau sākumā pievieno mazliet sāli. 2) Reizē ar kartupeļiem liek vārīties sarīvētus…

4-5 kartupeļi, 2-3 marinēti gurķi, 1 vidējs burkāns, 1 mazs sīpols, 100 g kūpinātas…
Biezpiena pankūkas manā gaumē

Biezpiena pankūkas manā gaumē

10 min.

1) Biezpienu un sviestu izberž caur sietu un labi sajauc ar olām, cukuru, miltiem un citrona miziņām. 2) No šīs masas veido plācenīšus un apcep tos…

200 g biezpiena, 2 olas, 120 g miltu , 1 ēdamkarote sviesta, 1 ēdamkarote cukura , Naža…

Gaļas marināde austrumu gaumē

15 min.

1) Ķiploku un ingveru sīki sakapā, liek uzkarsētā pannā, apcep. 2) Pievieno sojas mērci, medu, sezama sēklas. Visu uzkarsē un pavāra. 3) Atdzisušā…

2 daiviņas ķiploka, 2 ēdamk. medus , Ingvera sakne, Sezama sēklas, Sojas mērce
Laša gravlaks

Laša gravlaks

4320 min.

1) Ņem lasi, atdala fileju un atkaulo, bet ādu atstāj; 2) Lasi noklāj ar sāli un brūno cukuru; 3) Uzziež rīvētus mārrutkus; 4) Liek rīvētu…

700 g lasis, 300 g svaigas sarkanās bietes, 160 g rupjais sāls, 1 gab. citrons, 50 g…

Penne makaroni ar kūpinātu vistu

15 min.

1) Girosu, šampinjonus, pupiņas, papriku sagriež un apcep uz pannas; 2) Pievieno beramo buljonu, aplej ar saldo krējumu un sojas mērci. Nedaudz…

80 g vistas giross , 25 g sniega pupiņas , 25 g sarkanā paprika , 25 g šampinjoni , 100…

Mazsālītas sīgas maizītes

20 min.

1) Nokasa zivij zvīņas, izķidā, nogriež galvu un asti, izfilē; 2) Ieliek zivs fileju nedaudz ventilējamā produktu traukā, pārkaisa ar garšvielu -…

Sīga, Sāls, Cukurs, Malti melnie pipari

Profesionālā mājas picas mīkla

300 min.

1) ½ glāzē ūdens ieber raugu, pēc tam cukuru un viegli samaisa. Atstāj uz 15-20 minūtēm, līdz uzbriest; 2) Sajauc miltus ar sāli un eļļu lielā…

½ gl (120 ml, 32-38°C) ūdens , 2 tēj. k. (10 ml) sausais raugs , 1 tēj. k. (5 ml) cukurs…

Cepti pelmeņi ar šampinjoniem

20 min.

1) Šampinjonus nomazgā, sagriež šķēlītēs un liek uz uzkarsētas pannas cepties; 2) Pārkaisa ar sāli un pipariem, cep eļļā, līdz šampinjoni gatavi -…

1 kg pelmeņi, 500 g šampinjoni, 200 ml saldais krējums, Sāls, Pipari, Vegeta (vai…
Biezpiena sacepums ar ananāsu gabaliņiem

Biezpiena sacepums ar ananāsu gabaliņiem

40 min.

1) Ber kādā lielā bļodā biezpienu, piesit klāt olas, pievieno pārējās sastāvdaļas un samaisa; 2) Ieslēdz cepeškrāsni uz 200 grādiem, ņem pannu un…

2 kg biezpiens, 500 g cukurs , Viena citrona miziņa, Žāvēti ananasu gabaliņi (var arī…

Sātīgais lavašs ar speķi un cīsiņiem

5 min.

1) Visas sastāvdaļas sagriež, sasmalcina, liek uz lavaša, kas noklāts ar kausēto sieru, un sarullē. Lai labi garšo !

Kausētais siers ar zaļumiem, Tomāts, Gurķis, Krabju nūjiņas, Speķis (apcepts), 2 gab.…

Vistas enčilada

80 min.

1) Tomātus notīra un sacep ar čili, tad pievieno tiem klāt sīpolu, ķiploku un koriandru. Iegūto mērci apcep nelielā daudzumā sviesta; 2) Sešās…

Vistas gaļa (vārīta un sasmalcināta), 1 iepak. kukurūzas tortiljas , 12 gab. zaļie…
Ievas mafini ar šokolādi

Ievas mafini ar šokolādi

40 min.

1) Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas: abus miltu veidus, cepamo pulveri, cukuru, vaniļas cukuru, kanēli; 2) Citā bļodā sakuļ olu, iemaisa krējumu un…

50 g kviešu milti, 50 g auzu milti, 150 g skābais krējums, Ola, 1 tēj. k. cepamais…

Šampinjonu salāti ar gaļu

15 min.

1) Sagriež šampinjonus un liek bļodā; 2) Sagriež gaļu un pievieno šampinjoniem, pieliek krējumu vai majonēzi, kārtīgi samaisa, pievieno…

Burciņa šampinjoni, Kūpināta gaļa, Skšbais krējums/ majonēze, Garšvielas