Klubiņa biedra Aigars Guršinskis pavārgrāmata

Novērtē pavārgrāmatu:
Nosaukums
Rādīt:
Grādīgais punšs ar augļiem

Grādīgais punšs ar augļiem

20 min.

recepte tapa divas dienas pirms jaungada ballītes, ko nolēmām rīkot paprāvam draugu pulciņam mūsu mājās. Tā kā neviens no mums (organizātoriem)…

1,0 l VODKA, 0,5 l BONOPARTS, 0,75 L ŠAMPANIETIS, 1,0 l ĀBOLU SULA, 1,5 l SPRITE, 0,5 l…

Avokado masa uz maizes

25 min.

Avokado nomizo, sablenderē ar sīpolu, pipariem, sāli un nedaudz citrona sulu. Maizi, bez garoziņas, liek cepeškrāsnī pagrauzdēties uz max. 15 min.…

avokado, sīpols, pipari, svaiga citronu sula (ja nav, var iztikt bez), sāls, krējums,…

Mērce - vistas žuljēns

40 min.

Katlā, uz mazas uguns, cep sasmalcinātu (cik nu katram smalki patīk) sīpolu, kad tas puslīdz mīksts pievieno sagrieztas vistas filejas un sagrieztus…

2 vistas filejas, 1 sīpols, šampinjoni, milti, 2 pac. saldais krējums, siers

Vienkāršās šokolādes putas

75 min.

1. Uz lēnas uguns uzkarsē šokolādi un pienu, kamēr šokolāde pilnīgi izkususi. Ļauj atdzist. 2. Saputo putukrējumu un cukuru, tad putukrējumu…

100 g tumšās šokolādes, 75 ml piena, 125 ml saldā krējuma, 25 g cukura, ( 1ēdk. rums --…
Garšīgākais tiramisu pasaulē

Garšīgākais tiramisu pasaulē

30 min.

Sagatavo stipru espresso kafiju un to atdzesē. Ja ir vēlme, kafijai var nedaudz pievienot Amaretto liķieri, brendiju vai rumu. Atdala olu…

200 grami cepumu Vicenzovo (jeb tā saucamie dāmu pirkstiņi);, 500 grami Mascarpone…
Maltās gaļas mērce ar pupiņām un sēnēm

Maltās gaļas mērce ar pupiņām un sēnēm

25 min.

Sagriež smalki sīpolu, sarīvē burkānu. Uzkarsē pannu (ja ir vok pannu) Pannā ielej nedaudz eļļu un liek cepties sīpolus. Kad sīpoli paliek zeltaini…

500 g. Jauktās maltās gaļas, Divas bundžas konservēto pupiņu, viens vidēja izmēra…

Pasta ar garnelèm un tomàtiem

30 min.

Apcept kiploka daivinjas, sasmalcinàtus sìpollocinjus un baziliku. Sablenderèt, pievienot mazliet sàls. Ielikt traukà ar garnelèm un visu kàrtìgi…

450g penne rigate, 400g garneles vai/un mazie vèzìshi novàrìti, 4 nobriedushi tomàti, 4…
Bumbieri mīklā

Bumbieri mīklā

105 min.

Margarīnu,biezpienu,miltus un cepamo pulveri samīca viendabīgā masā.Uz 1 stundu ieliek ledusskapī. Pa to laiku sagatavo pildījumu. Rozīnes…

Apmēram 6-8 nelieli bumbieri., Mīklai: 200g margarīns, 200g biezpiens, 400g milti,1…
Ziemassvētku kēkss manā gaumē :)

Ziemassvētku kēkss manā gaumē :)

70 min.

Bļodā sajauc riekstus,sagrieztās aprikozes,vīģes un cukātus. Karstā ūdens peldē saputo olu dzeltenumus ar pūdercukuru-puto apmēram 5 min. Izņem no…

4 ēdamk.(ar kaudzi) smalki sagrieztas žāvētas aprikozes, 4 ēdamk.(ar kaudzi) smalki…
Gardais siera kēkss

Gardais siera kēkss

70 min.

Olas sakuļ ar mikseri,pievieno sasmalcinātu ''Fetas'' sieru,saldo krējumu,skābo krējumu un vēlreiz visu uzputo. Pievieno miltus…

200g siers''Feta'', 200g jebkura cietā,vēlams asā siera, 100ml saldā…
Biezpiena trīsstūrīši

Biezpiena trīsstūrīši

60 min.

Biezpienu samīca kopā ar margarīnu vai sviestu, pievienojot klāt sāli un sodu. Tad ber klāt miltus un mīca, kamēr mīkla vairāk nelīp pie rokām. Ja…

250g biezpiena, 250g margarīna vai sviesta, 1-2gl. milti, naža gals sāls, naža gals…

Vistiņa sinepju mērcē

45 min.

Vistu šķiņķīšus ierīvē ar angļu sinepēm (uz 4 šķiņķīšiem liek visu sinepju burciņu) atstāj uz 15 min ievilkties, lai labāk ievilktos sabaksti ar…

4 vidēji vistu šķiņķīši;, 1 angļu sinepju burciņa (lielākā), 0,5l saldais krējums,…

Vista tomātu, kanēļa un vīna mērcē ar makaroniem

60 min.

Ļoti iecienīts grieķu ēdiens gan vasarā, gan ziemā. Īpaši gards ar lauku vistu/gaili un svaigiem tomātiem.

svaiga vista, 3-4 lieli nogatavojušies tomāti vai 2 pilnas ēdamkarotes tomātu pastas ,…

Krāsnī cepts ķirbis ar vistu

15 min.

Ķirbi nomizo un sadala palielos gabaliņos (ap 4x6 cm), kartupeļus nomizo un uz pusēm vai četrām daļām, nomazgā un apslaka ar citronu sulu, pēc tam…

apmēram 1/2 kg ķirbja , svaiga vista , 2-3 svaigi kartupeļi , sāls, pipari, citrons,…

Tomātu mērce visam kam

40 min.

Tomātus nomazgājam, nosusinām un sagriežam kubiņos vai gabaliņos. Uz pannas sakarsētā olīveļļā apcepam 2-4 daļās gareniski sagrieztu ķiploka…

4-5 (~1 kg) tomāti, 1 ķiploka daiviņa, 2-3 ēd.k. olīveļļa, šķipsna cukura, sāls, svaigi…