Maizes Cepšanas ingridienti

GPS
GPS
30.04.2008 15:14
Sveiki! Nesen nopirku maizes cepšanas elektrisko iekārtu:)(Kenwood bm210)
Tagad gribētu uzzināt kadas firmas produktus kur pērkat, kas labak der maizei.
1) raugs - firma/nosaukums - vieta(riga) kur nopirkt
2) milti - firma/nosaukums - vieta
3) sausais piens - firma/nosaukums.

Pats esmu meginajis, maxima nopirku kaut kadu sauso raugu, dobeles miltus , atradu tikaj vajpienu sauso . Sanaca ne parak laba maize... laikam kada no sastavdalam nedereja.
suzanna
suzanna
23.02.2010 01:09
es visas idejas, padomus smeļos no lapas www.maizesmasina.lv tur labi ar bildem paradis, kur , kas un ka :)
01.10.2009 20:57
Nopirku maizes krāsniņu Kenwood 350, bet diemžēl ne kas nesanāca ar cepšanu. Visas sastāvdaļas likām pēc receptes kas tika dota līdz pie pirkšanas. Varbūt kāds var uzrakstīt kā pareizi ir maizīte jācep.
daina
daina
13.08.2009 11:56
Labākai dzīvei http://tobebest.com/13.html
atis
atis
06.07.2009 17:18
Labdien!
Kur i-netā var atrast receptes maizes cepjamaiai krāsniņai?
Juris
Juris
15.06.2008 11:28
ja u cep maizi, tad būtu jāzin ko un cik pievieno... laikamn necep maizi, bet nezinu kāds iznākums, a?-----------Esi no vientuļajām šķirtenēm vai vecmeita, ja piekasies visiem sīkumiem? Paņem kaķēnu - būs ar ko parunāt, nevajadzēs nīkt forumā .....
Alise Bērziņa
Alise Bērziņa
14.06.2008 19:50
Kāpēc man tas viss būtu jāzina no galvas? - es ņemu recepti, svarus un beru visu kopā. Ja Tev interesē precīzi mana recepte, protams, varu to uzrakstīt, bet tas, ko šeit gribēju pateikt, ir tas, ka griķu utml piedevas lieku nelielā daudzumā.
13.06.2008 22:59
ja u cep maizi, tad būtu jāzin ko un cik pievieno... laikamn necep maizi, bet nezinu kāds iznākums, a?
Alise Bērziņa
Alise Bērziņa
13.06.2008 20:17
Uz mazāko - laikam 500 g. (t.i., ja receptē ir 300 g miltu, tad es nelielu daļu aizvietoju ar griķiem utml.
11.06.2008 23:35
uz cik smagu kukulīti tas bija?
Alise Bērziņa
Alise Bērziņa
11.06.2008 20:44
Es izmēģināju maizei daļu balto miltu aizstāt ar kafijas dzirnaviņās samaltiem griķiem. Uz 260 g miltu - 20 gramus griķu un 20 g linsēklu. Sanāca labi.
23.05.2008 17:55
Mīklu sadaļā nupat ievietoju savu firmas rupjmaizes recepti, kad sanāks, papildināšu ar citām.
ramona
ramona
23.05.2008 17:18
Griķu miltus var nopirkt centrāltirgus eko stendā un Kr. Barona eko veikalā. Par to acumēru... Tā jau ir, ka mīcīšanas sākumā stāvu klāt un piekoriģēju konsistenci, jo, lai arī saliktu pēc receptes uz Latvijas miltu briešanas spēju un lipekļa saturu nevar paļauties, t.i., no dažādām vienas markas miltu paciņām var sanākt dažāda biezuma mīkla,un, līdz ar to maizes kvalitāte atšķiras. Tad jau labāk 5 min. "aktīvi "piedalīties mīklas tapšanā:)
09.05.2008 07:12
Zini, es samaltu pati.
Alise
Alise
08.05.2008 21:34
Ramona, ja Tev tik liela pieredze, varbūt padalies ar receptītēm?Kur Tu atrodi griķu miltus?Kā Tev izdodas "uz aci" cept maizes kombainā? Tad jau jāstāv klāt un jāregulē mīklas biezums?
Ija
Ija
07.05.2008 15:39
Nu kādam jau arī pēc cilvēka jāizskatās! :) Visiem nav mērķis būt skeletiem vai kaltažām !
Jole
Jole
07.05.2008 11:19
Tik neaizraujieties ar siltas maizes ēšanu katru dienu, no tās ātri vien pieņemas svarā.
06.05.2008 11:17
Es pati cepu maizi gadiem un ir uzkrāta paliela pieredze. Tākā piederu pie īpatņiem, kas visu gatavo uz acumēru, tad iesaku īpaši nesaspringt uz kādām konkrētām firmām. Es cepu maizi gan no kviešu, gan no rudzu miltiem (var nopirkt eko veikalos un tirgū), gan pieliekot griķu miltus, gan kukurūzas miltus...utt., fantzijai robežu nav. Arī sava krāsns ir jāiepazīst, jo tām tāpat kā parastajām cepeškrāsnīm ir savs"es". Sauso pienu nelietoju nekad!!! lietoju parasto pienu, kefīru, saldo krējumu +ūdens, ūdeni...Raugs gan svarīgs, vēlams vai nu presētais vai sausais franču. Lai kā visur citur izvēlos Latvijas preci, Latvijas sausais raugs nav labs - slikti rūgst, smaciņa. Lai veicas cepšanas procesā!
04.05.2008 00:05
vispirms gan buutu jaaskataas, lai ir pareizaa veida (tipa) milti, peec tam jaasaak satraukties par firmu. :) kvieshu miltiem vien jau ir vairaaki tipi.jaanjem recepte, jaaizlasa. ja aarzemju recepte, tad jaameegjina pielaagot latvijas miltu klasifikaacijai vai jaameklee atbilstoshie importa milti.
Alise
Alise
03.05.2008 21:46
Milti, manuprāt, der jebkuri augstākā labuma. Piena pulveris - lietoju to vienīgo, kas lielveikalos nopērkams, neesmu pētījusi, kā ražojums. Bet pilnpienu nevis vājpienu. Raugs - no izmēģinātajiem nepatika viens no vietējā ražojuma raugiem, jo viņš ir tādās palielās granulās un būtu jāšķīdina. Cenšos atrast šķīstošos importa raugus - ne katrā veikalā ir, bet šur tur atrodu.Un vēl, ja nav svariņu, iesaku tos iegādaties - ir ļoti svarīgi precīzi dozēt sastāvdaļas.
30.04.2008 18:46
Ūdens - no krāna, milti Dobeles Dzirnavnieka, sausais piens Limbažu,cukurs Liepājas, Sāls Dānija, eļla Itālija,raugs Vācija.Ūdens 290 ml, eļļa 2 ēd.k.,milti 450 g,sausais piens 4 mērkarotes, sāls 1,5 mērkarotes,cukurs 2 mērkarotes, raugs 1,5 mērkarotes. Ja pievieno kaut kādu un kaut ko, tad noteikti nesanāks, maizi jācep ar mīlestību, kaut to dara mašīna, bet sagatavot visu arī ir ļoti svarīgi. Saņemies!
30.04.2008 18:36
Paskaties forumā, par maizi tik daudz runāts.
Pievienot komentāru