NĒĢI - KĀ SVAIGUS NĒĢUS GATAVOT MĀJAS APSTĀKĻOS ?

07.02.2007 13:15
TIRGŪ, VEIKALĀ TIE NĒĢI IR ĻOTI DĀRGI, BET SVAIGI NĒGI DIVREIZ LĒTĀKI. BET KĀ GATAVOT - NEZINU. DODIET, LŪDZU, PADOMU!!
Jānis
Jānis
04.12.2012 19:41
apbrinojami, ka cilvekiem patik sarezgit dzivi. )))

1. notira
2. cep uz oglem
3. sutina (pec garsas var pielikt sali un drusku smarzigo piparu).
4. noprese (negi bus maigaki un suligaki)
5. parlej ar teju kura uzbriedina nedaudz zelantina

vsjo!!! visa milestiba.
Jānis
Jānis
04.12.2012 19:18
kads sviests, kada varisana??? ))) kas par pornografiju? )))
MildaB
MildaB
27.08.2011 19:42
es gatavoju taa - svaigus neegjus sagaazh izlietnee, paarber ar rupjo saali. peec 1h nomazgaa un liek cepeskraasns plaatnee vienu uz vienu pusi outru uz otru, bliivi, paarber ar vegetu un cep 180 gr. 1h.Izdalaas dabiigaa sula. liek garenaa traukaa un paalej ar izteceejusho buljonu, atdzesee un ledusskapii iekshaa, sanaak aatri un ljoti garshiigi.
Beidzamais latviešu nēģītis alias zutiņš puņģī
Beidzamais latviešu nēģītis alias zutiņš puņģī
27.05.2011 18:47
Paldies, bija ļoti aizrajoši, lai gan nedaudz pasilti Tās steika restes bikiņ spieda,
Žaneta
Žaneta
03.11.2008 08:03
Liels paldies, pamēģināsim
ivia
ivia
01.11.2008 16:35
pareizā recepte ir uz grila, ja ir tāda iespēja, pie tam tos nēģus vajag kārtot gareniski tai steiku režģī, ko saspiež kopā, tad ir ērti grozīt un var labi nopasēt brūnumu.un pie tam mūsmājās nekādu tējas vai kafijas izvilkumu netaisam, sautē nelielā ūdenītī ar garšvielām , tad nem pa vienam, ar koka dēlīti viegli uzspiež, lai nēģītis kļūst plakanāks, cieši šos sarindo, ja šķidrums daudz tad novāra mazāku, lai liekais iztvaiko un paliek pats labums , aplej, atdzesē. viss sagalē.
Ina
Ina
01.11.2008 12:48
Smakas praktiski nav, bet te nav minets, ka vinus saspiež pēc cepšanas starp dēlīšiem.
10.02.2007 00:01
Nu drusciņ ir bet nemaz ne slikta.
09.02.2007 21:08
man teica, ka esot baigā smaka, kamēr viņi savārās, vai tā ir?
09.02.2007 21:08
man teica, ka esot baigā smaka, kamēr viņi savārās, vai tā ir?
Žaneta
Žaneta
09.02.2007 15:51
LIELS PALDIES, BŪS JĀMĒĢINA ABI VARIANTI.
09.02.2007 09:06
Nēģus apcep uz grila,tā lai brūni bet nesadeg,tad būs rūgtums.Sakārto sautējamā pīlē.Ūdenī izšķīdina šķīstošo kafiju apm tējkaroti uz 1/2 litru burciņu pieliek sāli nu to pēc garšas un pārlej sagatavotiem nēģiem.Šķidrumu vajag tik daudz lai tas pārņem pusi nēģu,jo gatavošanas procesā nēģi paši izdalīs šķidrumu.Nav vajadzīgs želatīns jo nēģus noliekot vēsumā suliņa pati sarecēs.Nu un tad šo podu liek cepeškrāsnī un sutina līdz gatavi,vajag pārbaudīt un nevajag pieļaut,lai tie sāktu šķīst ārā.ļoti gardi,mēs tikai tā gatavojam.
08.02.2007 21:02
Pareizi!
Žaneta
Žaneta
08.02.2007 07:54
Liels paldies.
07.02.2007 16:49
ai, nevar normāli linku ielikt. Iekopēšu tepat:1. 1kg dzīvu nēģu2. 5 pipari3. 2 lauru lapas4. 1 paciņa želatīna5. sāls6. sviests7. dabīgā kafija, jeb melnā tējaPagatavošana: (laiks: 50 minūtes)Saujā ieber sāli un saspiestai saujai pāris reizes izvelk cauri nēģi. Pēc tam liek uz pannas un sviestā apcep brūnu. Apceptos nēģus kārto katlā un pārlej ar ūdeni, lai visi nēģi būtu nosegti. Krūzītē aplej dabīgo kafiju, jeb melno tēju un pielej klāt nēģiem, biezumus gan labāk atstāt krūzītē. Pievieno lauru lapas, piparus un sāli pēc garšas. Vāra ~30minūtes (nēģis ir gatavs, kad, aiz vidusdaļas, paceļot ar nazīti, tas lūzt uz pusēm).Kad nēģi gatavi ļauj tiem nedaudz atdzist. Pēc tam tos kārto traukā. Šķidrumam, kas palicis katliņā pievieno iepriekš uzbriedinātu un izkausētu želatīnu. Pārlej nēģus un liek uz pāris stundām ledusskapī.
07.02.2007 16:47
zem aukstajām zivju uzkodām var atrast manu recepti:http://ww w.receptes.lv/lat/salati_ un _uzkodas/aukstas_zivju_uz kodas/?recipeid=12099
Pievienot komentāru