Kazas siers

24.09.2007 18:20
Varbūt kāds zina kā pagatavot kazas sieru?
Igors
Igors
13.06.2013 20:25
Es parasti saraudzēju kazas pienu. Tad uz 3litriem pielej1,5l svaiga piena. tad uz lēnas uguns karsē līdz parādās sūkalas. Gatavais produkts [ biezpiens] lēnām uzpeld augšā.gatavo masu ieberu marlē, pieberu ķimenes sāli un samaisa. Tad kārtīgi izpiež sūkalas un uz rupjmaizes virsū. Labu apetīti.
ilzīte
ilzīte
15.09.2010 10:55
P.S-ilgi meklējot ,rokot pa visiem kanāliem,itkā atradu arī kautkādu kazas siera recepti.Bet vel neesmu izmēģinājusi.Ja sanāks labs siers,tad noteikti padalīšos ar rec.
ilzīte
ilzīte
15.09.2010 10:51
Kazas piena biezpieniņu gatavoju tāpat kā no govs piena.Tikai es piemēram uz 3l burku kazas piena kad raudzēju,pieleju krūzīti govs piena(kautkā labāk savelk rūgušpienā),tad kad sarūdzis lieku tik uz mazas uguntiņas un karsēju līdz atdalās sūkalas.Sanāk ļooti jauks maigs biezpieniņs.
Paldies Norītei par Kazas kausēto sieru-bij labs:):):)
Liene
Liene
26.05.2009 13:53
Vai kāds lūdzu varētu pastāstīt kā gatavo biezpienu no kazas piena? Un arī siera recepti?
15.10.2007 22:33
Varu izstāstīt, kā es gatavoju kazas kausēto sieru (garšo līdzīgi kā "Dzintars"):Liec katliņā 1/4 pac sviesta, o,5 kg kazas biezpiena, pāris ēd karotes krējuma, sāli un tējkaroti dzeramās sodas;visu laiku maisot uz lēnas uguns karsē, kamēr veidojas viendabīga masa un sāk putoties, celties uz augšu. Tad lej kādā traukā, atdzesē un smērē uz maizes.Es parasti vēl beigās piespiedu klāt kādas 4 daiviņas ķiploka un var piegriezt dilles. Sanāk baigi labais, var lietot sviesta vietā, un ja uzgriež pa virsu tomātu, tad vispār...
Pievienot komentāru