mārrutku pagatavosana

Meitene
Meitene
04.02.2006 19:21
Gribu pagatavot stiprus un garsigus marrutkus,ka piedevu edieniem, tadus kadi man garsoja dzimtene t.i.Latvija( patreiz dzivoju svesuma un gribu pieradit, ka Latviesu virtuve tomer ir vislabaka)Bet ka???
Liena
Liena
26.10.2010 13:11
Kādas ir proporcijas?
Kristīne
Kristīne
04.08.2010 14:20
es nesen pagatavoju mārrutkus un visi tuvie ir sajūsmā.
pie maarrutkiem klāt citronus, ūdeni un medu - GARŠO LIELISKI!
Šo variantu gan gatavoju tētim - veselības atgūšanai. Ceru, ka arī Jums izdosies!
Normunds
Normunds
07.10.2009 13:11
Nolasīju 80kg.mārrutku.Kur tos var nodot?Atrodos baldonē. t.28709215
Jānis
Jānis
08.09.2009 11:18
a kapēc viņi sanāk tādi pasausi?
Jānis
Jānis
07.09.2009 19:15
kā īsti pagatavo mārrutkus?? tipa tādus kā veikalos mazajās burciņās??
verka s...
verka s...
26.10.2006 02:13
man dēls pierasīja stipru "zaceni " no mārrutkiem un ķiplokiem,ziniet,sanāca tiešām asa,bet laba.Pats stāvēja un rīvēja caurvējā,arī ķiplokus spieda caur spiedi.Tādu gatavoju pirmo reizi un uz "čuju".Klāt liku etiķi,sāli,cukuru,tomātus sablenderētus un želatīnu.
21.02.2006 18:23
paldies mara!Beidzot esmu skaidriba ar tiem marrutkiem, rit pat pagatavosu!
20.02.2006 09:14
Sigitai
Marināde- cukurs, sāls, etiķis, ūdens - vāroša.
Attiecības neesmu pierakstījusi,mēģini- ja Tev ir 1/2 l rīvētu mārrutku , tad varētu būt 3 tējkarotes cukurs, 1/2 tējkarote sāls, 1/2 tējkarote etiķa esence,1/2 glāze ūdens.
Izgatavo un pagaršo, tad vari vēl pielikt ko vajag - vai skābāku, vai saldāku !
18.02.2006 20:05
Liels paldies par padomiem. Protams es saprotu, ka jaizrok sakne utt, bet tik duma jau es neesmu, tikai nezinu kas bija jaliek klat kad marrutki sariveti. Tatad tikai sali un cukuru????Bet cik daudz un cik daudz to etiki, bet varbut var citrona sulu? un kas, mara, ir zem varda "marinade"?
mara
mara
16.02.2006 09:10
Cukurs noteikti vajadzīgs.
Ja gatavoju lielāku porciju, sagatavoju vārošu marinādi ar visām piedevām- mārrutkiem virsū, tad mārrutki būs balti.
Varbūt tā nav pareizi, bet es tā daru un iznāk labi.
Lieku nelielos trauciņos.
14.02.2006 20:58
Meitene, sarīvētajai mārrutku saknei (un brīdinājums par spēcīgu aromātu ir vietā) pievieno etiķi -- ja maigākiem mārrutkiem, tad tūlīt, ja stiprākiem, trīs minūtes pēc rīvēšanas, kā arī sāli.
06.02.2006 17:56
Mana vecmāmiņa rīvēja uz rīves, kad nekādas spiedes vēl nebija - viņa tikai pie atvērta loga to darīja un arī tad bija liela "raudāšana". Varbūt kombainā var rīvēt? Tiem mārrutkiem kaut kas ir jāliek klāt - sāls, cukurs, etiķis laikam.
Maija
Maija
05.02.2006 18:12
1) Paņem lāpstu un izrok mārrtku sakni(ziemā to izdarīt nevar)
2) To ļoti rūpīgi nomazgā
3) Elektriskajā sulu spiedē ( tādā kurā spiež burkānu sulu) - to pašu izdara ar mārrutkiem
4) Sajauc sasmalcinato masu un sulu um sapilda mazās burciņās.
To cik labi, stipri un garšīgi iznāk ir atkarīgs no mārrutku audzētāja. NB! Maļot vēlams uzlikt gāzmasku vai vismaz respiratoru - tā smaka atverot spiedi ir pārāk spēcīga.
Pievienot komentāru