Kā iesālīt lasi?

08.07.2008 19:51
Meklējot laša sālīšanas aprakstu, atradu tikai daudz gardu recepšu, kuru sastāvdaļās ir lasis. Bet kā pareizi sagatavot mazsālītu lasi? Interesē konkrētas attiecības sastāvdaļām. Jau iepriekš pateicos par atbildēm!
Harijs
Harijs
16.10.2008 15:01
Es gatavoju 2:1 = sāls:cukurs un neko vairāk...samaisu abus, apvārtu uz šķīvja un nākamajā rītā jau ņukāju iekšā. un vismaz man turējās nedēļu tas viss! galvenais noslēgtā traukā.
rITA
rITA
18.09.2008 11:51
Es daru līdzīgi kā Aija Veidemane..Ērtāk. No rīta nav jāķēpājas.. :)
mara
mara
16.09.2008 09:47
Mums arī garšo tikai kādas 3 dienas. Melnos piparus uzmaļu tikai pirms ēšanas, ņiprāki un smaržīgāki!Kad apnīk mazsālītais lasis, uzmet uz pannas fiksi apcep un atkal - ņamm, cik labs!
11.09.2008 22:11
Bet diezgan ātri apēdam, jo nav jau saķerts kvantums to zivju...un ja pērkam-tad tādu gabalu, ko varam apēst-u lai neapnīk, jo tad vairs neliekas tik garšīgs-pelīte paēdusi un miltiņi rūgti
11.09.2008 22:09
Mēs lasi sagriežam jau tādos gabaliņos, ka'dus gribam likt uz maizītes, kaŗtoju trauciņā cieši vienu pie otra, pārkaisa ar sāli, tikpat daudz(bišķiņ varbūt mazāk)cukuru, melnos piparus, tad nākamo kārtu zivtiņas gabaliņus atkal visa kaisīšana un tā-līdz trauks pilns, liekam ledusskapī un virsū nelielu slogu, lai atdalās suliņa..kad sula pazudusi-gatavs ēšanai-liec uzreiz uz maizītem un stum ģīmī(ha-ha)nav jānodarbojas ar griešanu...tā gatavojam arī forelītes, taimiņu, vimbas...vislabāk ir forele un taimiņš-ļoti maiga gaļiņa!!!!
15.07.2008 13:23
Inga, nedeeljaa (sk. komentaaru 10.07.2008 14:28 "droshi var nedeelju glabaat") ir setinjas dienas. Es tad arii 7 dienas atljautos shaadu saaliitu lasi ne tikai uzglabaat, bet arii eest. :))
Inga
Inga
15.07.2008 13:16
Iesalisana skaidra,bet cik ilgi var uzglabat tadu lasi?Cik dienas var est?
14.07.2008 21:59
Klasiski tomēr taisa tikai ar sāli un cukuru jau minētajās proporcijās. Es arī gatavoju kā Aldis - 2d.sāls:1d.cukura, bet citrons, pipari, citronpipari u.c. vairāk attiecas tieši uz paniegšanu. Bet var jau darīt visādi.
žanna
žanna
11.07.2008 20:12
pipari, sāls,citronu suliņa, dilles un olīveļa!ļoti garšīgi !
11.07.2008 17:42
2:1 Sāls (ne smalkā- tad grūti proporcijas rēķināt) un cukurs;izber uz šķīvja un samaisi;liec fileju un kārtīgi piespied, lai aplīp ar sāls/cukura maisījumu;kad arī otra fileja ir aplipināta, saliec abas filejas kopā tā, lai sāls/cukurs pa vidu;liec traukā, uzliec slogu;pēc tam, kad iesālīts (pēc 2-6h), daļu var ielikt saldētavā, bet, piemēram, pēc mēneša ņem laukā, tāpat sasalušu sagriez šķēlītēs un atkausē.
11.07.2008 08:19
2 daļas sāls 1 cukurs un melnie pipari
Signiite30
Signiite30
10.07.2008 16:08
esmu dzirdējusi,ka jāliek arī eļļa,pipari un citrons(sula),bet precīzi nezinu....Tad sanāk,ka var arī bez tā iztikt?
10.07.2008 15:02
Es vēl ieteiktu citronpiparu maisījumu ( viekalā nopērkams)bērt tikai pirms pasniegšanas, jo tad lasis maina nedaudz krāsu (paliek gaišāks.
10.07.2008 14:28
muusu maajaas taisa 2 daljas saals 1 dalja cukurs, tad droshi var nedeelju glabaat. galvenais, labi iesainjo (ja ir - pergamenta papiiraa, lai gaiss netiek klaat, citaadi lasis aatri oksideejas.
Signiite30
Signiite30
10.07.2008 13:49
Bet vai šādi pagatavotu lasi var arī kādu brīdi uzglabāt ledusskapī vai ir uzreiz jāapēd. Man gribētos arī vismaz pēc nedēļas likt galdā...Man šis jautājums šobrīd ļoti aktuāls!
Signiite30
Signiite30
10.07.2008 13:49
Bet vai šādi pagatavotu lasi var arī kādu brīdi uzglabāt ledusskapī vai ir uzreiz jāapēd. Man gribētos arī vismaz pēc nedēļas likt galdā...Man šis jautājums šobrīd ļoti aktuāls!
09.07.2008 23:32
te jau bija diskusija par sho teemu.samaisi cukuru ar saali, apvaarti fileju, ljauj ievilkties (ja svaiga fileja, peec stundas jau ar buus laba).cukura un saals proporcijas ir gaumes lieta. 2:1, 1:1, 1:2... vari likt klaat veel piparus. varbuut citronpiparus... bet tos visus jau var arii uzkaisiit virsuu :)
Pievienot komentāru