Gaļas sagatavošana žāvēšanai???!

29.08.2007 12:34
Ir gribēšana un iespēja nožāvēt gaļu,speķi un vistiņu,bet nezinu,kā pareizi un tā,lai būtu garšīgi,sagatavot to,vai jāmarinē,vai tikai jāsāla,vai slapjā mar.,sāl.,vai sausā-???
Uldis
Uldis
15.04.2014 10:32
Labdien!
Esmu nedaudz nesaprašanā..... Gribu iemarinēt cūkgaļu pirms karstās kūpināšanas. Gribu pamēģināt marinēt apelsīnu sulā. Vai ir kādam kādi ieteikumi. Turklāt skatos ka visi marinēšanai min ķiplokus, bet sīpolus nē... Biju pārliecināts, ka sīpoli vienmēr tiek izmantoti marinēšanai. Kādi ieteikumi?
bbbbbd
bbbbbd
17.04.2012 18:44
ka iemarinet galu zavesanos
zintis
zintis
02.04.2012 11:31
es lasu un brīnos, pēteris jau gaļu cep!!!
tad labāk ņemt grilu nebūs tās liekās četras stundas jāgaida...
Pēteris
Pēteris
20.04.2010 18:13
Pagājušo sestdien atkal žāvēju krūtiņu bez un ar ribām kā arī kakla karbonādi. Kopā apmēram 13 kg. Sanāca vienkārši fantastiski. Uztaisīju marinādi apm. 5 l,
(pietiktu ar 2,0-2,5 litriem, jo gaļu toverī saliku ļoti blīvi), kurā saliku lozberlapas, sauso garšvielu bez sāls
"Anniņa", pipari melnie, smaržīgie, sāls, cukurs vēl šādu tādu garšvieliņu (protams visu piefiksēju rakstiski) un uzvārīju visu. Pilnībā atdzesēju, uzlēju uz gaļiņas, uzliku slogu. Diennakti noturēju un žāvēju ar alksnīti 4 stundas, temp. 30-50 grādiem. Super aptītlīgs žāvējums vidēji brūnā krāsā bez kaut kādiem kvēpiem. Pacienāju savus un sievas kolēģus. Nevaru atkauties no pasūtījumiem.
doniņa
doniņa
20.04.2010 17:01
lai nezaudētu svaru,gaļu žāvē 12-24 stundas tava žāvēšana izskatās pēc ilgākas cepšanas, no speķa būtu pāri palikusi tikai āda,lai gaļa būtu mīksta tad marinādei pievieno cukuru uz 10l. ūdens 100.gr.
kermit
kermit
19.04.2010 16:59
>Peeteris
Tev bija par augsta temperatura naminjaa. Shajaa gadiijumaa tur bija vajadziiga 30-40 *C max. un kuupinaat liidz atbilstoshai kraasai. Kraasa peec waariishanas buus tumshaaka. Waariishanai galju liekam werdoshaa uudenii un peec applauceeshanas samazinam udens temp. lidz 80-82 *C un waaram kameer temp. galjas widuu sasniegs 68-70 *C. Taa apstraadaajot svara zaudeejums bus apm. 15-20 %. Ja negribi waariit tad vari cept zhaaweetawaa palielinot temp. uz kaadiem 85-90 graadiem lai saniegtu temp. 68-70 *C galajas viduu, bet tad svara zudums buus ljoti liels.

Veel par Tavu zhaaeetavu.
Tev ir liels naminjsh tad arii kurtuvei un duumu caurules diametram un garumam jaabuut atteicoshi lieliem lai sasniegtu temp. vismaz 90-100 *C arii ziemaa. Ja ir iespeeja - samazini caurules garumu.
Pēteris
Pēteris
14.04.2010 09:49
Tikko nožāvēju apm. 5kg kakla karbonādi sadalītu 650-700gr gabalos un apm. 4kg krūtiņu bez kauliem, arī sadalītu tādos pašos gabalos. Temperatūra namiņā bija sākot no +40 līdz +60 grādiem. Žāvēju 4,5 stundas. 60 grādus centos noturēt pēdējā stundā. Gaļu noturēju marinādē, ne īpaši sāļā, apm. 3 diennaktis. Marinādē bija lauru lapas, kanēlis pāris standziņas, sausā anniņa bez sāls, pipari, smaržīgie pipari. Iznāca jau super. Krūtiņai āda kā cepetim kraukšķīga. Rezultātā izkūpēja apm. 3,2kg. Tad lūk, varbūt, kāds var padalīties pieredzē, ko nepareizi daru, lai nezaudētu trešo daļu no produkta?
ina fominova
ina fominova
14.04.2010 01:33
Man liekas, ka mazliet par garu tas duumu kanaals, taapeec gruuti dabuut karstumu zhaaveetavaa. Bet, iespeejams, ka maldos. Mums arii savulaik bija, kaa pie mums sauc, duumbuuda, un kurtuve no buudas arii bija kaadus 2 metrus. Ar to zhaaveeshanu gan vairaak njeemaas viirs, bet zinu, ka baigi daudz eksperimenteeja un mociijaas. Kaut nu sheit iegriestos kaads lietprateejs :)
Pēteris
Pēteris
12.04.2010 19:40
Lai nokūpinātu gaļu, kādai temperatūrai jābūt namiņā un cik ilgi jākūpina? Vispār, kāda ir procedūra? Man ir namiņš 1,0 x 0,80 (m), un augstumā apm. 1,5m. Veidots no apšuvuma dēļiem ( biezums - 20mm) vienā kārtā. Kurtuve 2,0m no namiņa, kuras kanāls līdz namiņam veidots, savienojot divas padomju laika vienmetrīgās keramiskās kanalizācijas caurules. Tās ieraktas zemē ar nelielu slīpumu līdz namiņam. Vai nepieciešams namiņu kaut kādā veidā vēl izolēt, lai dabūtu lielāku siltuma efektu? Kad laukā ir +6 grādi varu dabūt temperatūru apm. 60-65 grādiem. Nesen kūpināju cūkas kakla karbonādi un krūtiņu bez kauliem (kopā 9,5kg). Kūpināju 4,5 stundas. Rezultātā 3,2 kg nokūpinājās. Krūtiņai āda kraukšķīga kā cepetim un ārpuse karbonādei un krūtiņai bišku pasausa, bet caurmērā ļoti garšīgs pasākums. Bet gribās, lai ārpuse un ādiņa arī būtu mīksta. Ko lai iesāku??? Mīļie ļautiņi, lūdzu dodiet padomu !!! Būšu pateicīgs un uzaicināšu uz prezentāciju.
trusiiitis
trusiiitis
17.12.2009 19:14
Gribaas pameigjinaat nožaaveet trusi bet nezinu ko lai lietoju marinaadei...Varbuut varat ko ieteikt
16.10.2007 09:47
Vistai es daru savādāk:Sataisu vienkāršu padomju laika šašliku marinādi-sāls, cukurs, etiķis-tikai tādu pastiprāku, paturu dažas dienas un žāvēju. Sanāk ļoti garšīgi.
16.10.2007 09:45
Es žāvēju tā:Uz 25 kg gaļas ņem 1 kg sāls (ja mazāk gaļas, tad izrēķini, cik vajag sāli) un saspiestus ķiplokus(cik gribi). Tad kādā traukā liek gaļu kārtās ierīvētu ar sāli un ķiplokiem. Liek vēsumā (nosedz ar vāku) Pēc 2-3 dienām aplej ar uzvārītu, atdzesētu sālījumu-uz 25 kg gaļas vajag 10l sālījuma, to gatavo šādi-9l ūdens, 0,5kg sāls, 15 g koriandra, 30 g salpetra(ja ir), 60g cukura, lauru lapas, piparus, krustnagliņas pēc garšas.Tad liek virsū slogu, un tur 3-4 nedēļas vēsumā(ne siltākā par 12 grādiem), tad liek žāvētavā un dūmo.Ja šādi sagatavosi gaļu, tās garša būs fantastiska un pati gaļa sulīga un ļoti aromātiska.
05.09.2007 20:27
Cūkgaļai - 1 kg sāls, 1 paciņa maltu melno piparu, diezgan daudz saspiestu ķiploku sajauc kopā un iesmērē sagrieztos cūkgaļas gabalos. Gaļu cieši liek traukā, uzliek slogu, vāku virsū -lai mušas klāt netiek. Sāla 14 dienas. Tad var arī žāvēt. Esmu tādā veidā jau vairākas reizes laukos žāvējusi savu puscūķi - iznāk labi.
Pievienot komentāru